Postavljeni prvi kontejneri za prikupljanje polovne garderobe

kontejneriPrva dva kontejnera za prikupljanje polovne garderobe za osobe u stanju socijalne pomoći postavljena su u četvrtak u ulici “Vuka Karadžića” 16, povodom 17. oktobra, Međunarodnog dana borbe protiv siromaštva.

Sekretarijati za socijalno staranje i komunalne poslove i saobraćaj Glavnog grada u saradnji sa Crvenim krstom otpočeli su na taj način dugotrajnu aktivnost prikupljanja polovne garderobe.

„Kontejneri će biti pražnjeni svakodnevno i ovo je divna prilika i za one koji hoće da pomognu. Garderoba će putem Crvenog krsta glavnog grada biti distribuirana korisnicama kojima je to najpotrebnije“, kazala je sekretara Sekretarijata za socijalno staranje, Snežana Mijušković.

U Glavnom gradu, prema podacima Sekretarijata, od pet do sedam hiljada osoba koriste MOP usluge, odnosno 2,5 hiljade porodica, naročito RAE populacija i raseljena lica.

Sekretarijat za komunalne poslove je pokrenuo akciju u kojoj će i njihovi zaposleni donirati korišćenu garderobu.

Milka Šćepović iz tog Sekretarijata je pojasnila da je ovo pilot projekat i da nakon vremena biti analizirani njegovi rezultati, a akcija bude na zadovoljavajućem nivou kontejneri će biti postavljeni na još nekoliko lokacija.

Sekretara Crvenog krsta Glavnog grada Dragan Božović smatra da su kontejneri olakšica građanima koji žele da pomognu, ali zbog obaveza na poslu nijesu to u mogućnosti.

„Dugi niz decenija tradicionalno prikupljamo polovnu robu za one kategorije kojima je takav vid usluge neophodan. Građani zaista žele da doniraju i često je ta garderoba jako dobrog kvaliteta, naročito dječja. Najbitnije je da je data od srca i da bude čista“, kazao je Božović.

Izvor: Pobjeda

Leave a Reply