U Fenixu planiraju organizovanje rehabilitacionog kampa

fenixUdruženje roditelja djece oboljele od raka Fenix planira organizovanje rehabilitacionog kampa za djecu oboljelu od raka, koja po crnogorskom zakonu nemaju pravo na rehabilitaciju, o čemu su njegovi članovi razgovarali na prvom sastanku održanom u nedjelju.

Članovi ovog udruženja su se okupili da razmijene iskustva, ali i da se ispričaju, i kako kaže predsjednica Fenixa, Dijana Stojanović, tako olakšaju dušu.

Ukazali su jedni drugima ukazivali na prava koja prema važećim zakonima imaju njihova djeca, što je bilo važno posebno za roditelje koji još nijesu obraćali nadležnim organima.

“Veliko zadovoljstvo nam je priredila i dr Maja Kavarić, koja nam se uvjek nađe pri ruci i kojoj se zahvaljujemo što je pored svih obaveza koje ima kao ljekar i majka našla vremena da provede s nama”, kazala je Stojanović portalu Roditelji.

Na sastanku su se članovi udruženja podsjetili da su omogućili nabavku softvera za aparat i reagense za određivanje nivoa metrotreksata u krvi koji treba da se instalira u laboratoriji Instituta za bolesti djece u Podgorici. Na taj način će djeci koja trebaju da prime visoke doze metotreksata, smanjuje boravak u Beogradu za dva do tri mjeseca, tvrdi Stojanović.

Članovi udruženja Fenix su definisali i listu prioriteta u daljim aktivnostima nakon čega su zaključili da se sada već naziru zadaci na koje će se usmjeriti.

Udruženje roditelja djece oboljele od raka Fenix osnovano je početkom ove godine sa ciljem pružanja pomoći, podrške i razmjene iskustava roditelja čija se djeca liječe, onih čija su djeca uspješno završila liječenje i roditelja koji su izgubili djete zbog maligniteta.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply