Progres poziva roditelje da zaštite svoju LGBT djecu i podrže ih

podrskaroditeljiLGBT Forum Progres pozvao je danas roditelje LGBT osoba u Crnoj Gori da snažnije i s punom roditeljskom odgovornošću stanu u zaštitu svoje djece.

Oni tvrde da LGBT osobe u Crnoj Gori žive u stalnom strahu da će zbog svoje seksualne orjentacije i rodnog identiteta, biti odbačene od porodice, a zatim suočene sa bezbjednosnim i egzistencijalnim problemima i rizicima.

„Zato stanite odlučnije u zaštitu vaše djece. Pružite im podršku i zaštitu u porodici. To je najvažnije. Zaštite ih, kao i svim drugim prilikama, od agresivne okoline. Podržite bolji život život vašeg djeteta. Imaćete punu podršku i pomoć svih državnih institucija kao i nevladinih organizacija“, navodi se u saopštenju Foruma Progres.

Oni kažu da je od ključne važnosti da LGBT osobe podršku, razumijevanje i zaštitu imaju u porodici, od svojih roditelja, a civilno društvo, policija i pravosuđe igraju značajnu ulogu u promovisanju tolerancije, prevencije i sankcionisanja nasilja nad LGBT osobama.

U Progresu smatraju da LGBT osobe strahuju da će izgubiti roditeljsku ljubav, podršku i zaštitu, iako njihova seksualna opredijeljenost ne umanjuje nijedan njihov kvalitet i ljepotu.

Ova nevladina organizacija pozvala je roditelje LGBT osoba i da uspostave kontakt i saradnju sa njima  i da posjete njihove psihološke radionice i savjetovalište koje funkciniše u sklopu LGBT skloništa.

„Roditelji LGBT osoba nisu usamljeni. Putem programa LGBT Forum Progres mogu da se povežu s drugim roditeljima i da uče i iz njihovog iskustva“, piše u saopštenju LGBT Foruma Progres.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply