U KCCG stigli reagensi i za prenatalni skrining

Klinički centar CG u deficitu sa anestezilozimaCentar za laboratorijsku dijagnostiku Kliničkog centra Crne Gore počeo je od srijede, nakon višemjesečne pauze, ponovo da radi laboratorijske analize za koje su do sada nedostajali pojedini testovi i reagensi među kojima je i prenatalni skrining (dubl i tripl testovi).

U laboratoriji Kliničkog centra ponovo rade kompletnu laboratorijsku dijagnostiku poremećaja funkcije štitne žlijezde (TSH, fT3, fT4, TgAt, TPOAt, kalcitonin i tireoglobulin), kao i paratireodni hormoni.

Rade i kompletne paleta testove za polne hormone, tumorske markere (CEA, AFP, Ca19-9, Ca125, Ca 15-3, PSA) i prenatalni skrining (dubl i tripl testovi).

Nabavljena količina dovoljna je za tri mjeseca.

Klinički centar je sproveo hitni pregovarački postupak za nabavku nedostajućih testova i reagenasa u skladu sa Zakonom o javnim nabavkama i na osnovu saglasnosti Fonda za zdravstveno osiguranje i Uprave za javne nabavke, objavila je Pobjeda.

Mjesecima neke laboratorijske analize nijesu mogle biti urađene u toj ustanovi, jer još traje tenderska procedura koju sprovodi Fond.

Izvor: Pobjeda

 

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply