Prijava novorođenčeta u 4 koraka

prijava brosuraMinistarstvo unutrašnjih poslova i udruženje Roditelji pripremili su brošuru  Prijava novorođenčeta u 4 koraka (2874 downloads)   u kojoj roditelji mogu pronaći potrebne informacije za upis djeteta u registre rođenih i državljana, ali i o tome kako dobiti zdravstvenu knjižicu, koje naknade ali i poklone roditelji i njihova djeca mogu očekivati.

Brušura, koja je publikovana povodom Dana unutrašnjih poslova, narednih dana biće distribuirana i ostalim porodilištima u Crnoj Gori, ali i  dostupna na satu sajtu MUP-a i portalu Roditelji.me.

U MUP-u kažu da je vodič za roditelje realizovan shodno njihovim nastojanjima da bude dobar i efikasan servis građanima, da pojednostavi procedure i učini sve relevantne informacije lako dostupnim.

Od januara 2010. godine Ministarstvo unutrašnjih poslova je preuzelo da vodi građanska stanja, među kojima su i upisi u registre rođenih i državljana.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Comments

  1. cackalica

    ….Ako je dijete rođeno u vanbračnoj zajednici, oba roditelja dolaze na šalter MUP-a, majka
    daje izjavu o tome ko je otac djeteta, otac priznaje očinstvo, a ostatak procedure u vezi sa
    upisom u registre je isti kao za djecu rođenu u braku…..
    Pitanje-da li majka moze da da pismenu izjavu, koju ce MUP-u dostaviti otac ili je neophodno da nekoliko dana poslije porodjaja ceka u red ispred saltera?

Leave a Reply