Djeca ne smiju piti vodu sa Mareze

vodaVoda sa izvorišta Mareza je zamućena zbog  obilnih padavina i djeca je smiju pitu ni prokuvanu, dok je ostali građani mogu konzumirati tako obrađenju, upozorilo je Javno preduzeće Vodovod i kanalizacija.

 

“Obilne padavine na području Podgorice koje ne jenjavaju od predhodne noći, izazvale su povećanje nivoa vode na izvorištu Mareza. Današnje fizičko hemijske analize vode sa izvorišta Mareza pokazuju ispravnost svih parametara, osim registrovane povećane mutnoće”, navodi se u saopštenju.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice , Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Stanje na ostalim vodoizvorištima na teritoriji Glavnog grada je stabilno, bez bilo kakvih promjena po pitanju ispravnosti vode za piće.

Iz Vodovoda su najavili da će njihova Labaratorija nastaviti pojačano praćenje svih parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

Izvor: Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply