Mame u Kutku razmijenile iskustva i savjete

Kutak za dojenje u Mall of Montenegru bio je u četvrtak veče mjesto druženja nekoliko mama, trudnica, porodilja i članica udruženja Roditelji koje su u neformalnoj atmosferi razgovarale o svojim iskustvima, problemima u toku dojenja kao i predivnim trenucima koje dojenje donosi.

Veliki broj zabluda u vezi dojenja bile su nezaobilazna tema okupljanja, kao i nedovoljna podrška i različiti savjeti u okviru zdravstvenog sistema i problemi koji s tim u vezi mogu nastati.

Majke su jedna drugu savjetovale o pravilnom položaju dojenja, saniranju ragada, najefikasnijim načinima podoja kako bi beba dobijala dovoljno na težini, ishrani dojilja…

2013-09-26 19.28.29

U toku druženja u Kutku ali i svakodnevno, na forumu portala Roditelji.me roditelji mogu da pitaju ukoliko imaju bilo kakvu nedoumicu u vezi sa dojenjem, a članice udruženja se trude da pomognu ali potraže odgovor ljekara kada je potrebno.

2013-09-26 19.28.39

U Kutku i dio za najmlađe 🙂

Udruženje Roditelji planira da organizuje redovna mjesečna okupljanja u Kutku za dojenje, koji je otvoren na I spratu Mall of Montenegra u avgustu, u kojem će osim tematskih druženja biti obezbjeđeni pokloni i razne povoljnosti za dojilje i posjetiteljke Kutka. To je jedan od načina na koji udruženje želi da podrži majke koje namjeravaju ili već doje svoju djecu, a sve u cilju promocije dojenja u Crnoj Gori.

2013-09-26 19.28.07

Prijatelj Kutka Medela i Osmi red D

Prijatelj Kutka za dojenje u ovom mjesecu je firma Osmi red – D, doo, zastupnik švajcarskog brenda Medela, koja će obezbjediti poklone za sve mame koje se budu družile sa nama tog dana.

SertfikatWABA

Dojenje i srculenca jedno bez drugog ne mogu

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply