Lino Frutolino u potpunosti zdravstveno ispravan

frutolinoProizvodna serija Lino Frutolina, koju je prošle sedmice Podravka privremeno povukla sa hrvatskog tržišta zbog mjera predostrožnosti i dodatnih analiza proizvoda, u potpunosti je zdravstveno ispravan proizvod.

To je utvrdila Uprava za sanitarnu inspekciju, a na osnovu nalaza Zavoda za javno zdravstvo dr „Andrija Štampar“.

Iz Podravke je saopšteno da je Uprava za sanitarnu inspekciju odobrila povratak proizvoda na police podavnica.

Podravkina laboratorija za kontrolu kvaliteta ranije je dokazala da je proizvod u potpunosti zdravstveno ispravan prema hrvatskom i evropskom Zakonu o hrani i kao takav stavljen na tržište.

Ovog proizvoda upotrebljivog do 22. maja naredne godine nije ni bilo na tržištu Crne Gore nema, a distribuiran je isključivo na hrvatskom tržištu.

Llaboratorija za kontrolu kvaliteta Podravke ranije je utvrdila da je ovaj proizvod  u potpunosti ispravan, ali su odučili da ga povuku  privremeno u skladu sa politikom sistema  sigurnosti hrane i kvaliteta. To je urađeno da bi napravili dodatne analize i potvrdili ispravnost proizvoda.

U Hrvatskoj je prošle sedmice povučena mliječna kašica od griza za odojčad Bebivita Milchbrei Grieß 600g, s rokom trajanja do 30. septembar naredne godine, a zbog pronađenih fragmenata stakla u proizvodu za tržišta Austrije i Njemačke.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply