Pobjednik Puzijade beba Edi Hamzić

dan sunca 1Beba Edi Hamzić postigao je rekord treće crnogorske puzijade, održane u okviru manifestacije Dan sunca, koji je za 6 sekundi i 3 stotinke prepuzao zadatu stazu, a Anja Rajković, Leon Arsenić  i Eris Muratović proglašeni pobjednicima nagradnog konkursa Sunčani kreativci.

Dan sunca je sedmi put u subotu u šoping molu Delta City organizovala marketing agencija Incognito.

U centralnom atrijumu Delte, održano je takmičenje beba u puzanju, Sunčana NUK Puzijada. U trećoj crnogorskoj puzijadi takmičilo se 90 beba koje su imale zadatak da za što kraće vrijeme prepuze stazu dužine tri metra. Svi učesnici su dobili su NUK poklone i diplome za učešće.

Pobjednici su Balša Popović, Strahinja Šunjević, Damjana Šarović, Sekula Strugar, Teodora Bogdanović, Amar Hadžiahmetović, Nina Rakočević, Nemanja Drobnjak, Ognjen Petričić, Anđa Andrijašević, Mihailo Mašulović, Teodora Vojvodić, Ivona Vidaković, Edi Hamzić i Vasilije Kokanović.

Autori tri rada sa najvećim brojem glasova na konkursu Sunčani kreativci, nagrađeni su poklon paketom Dan Sunca i diplomom Najbolji Sunčani kreativac, a svi učesnici konkursa su dobili zahvalnice. Poklone za najbolje kreativce obezbijedila je knjižara Dijak.

Danunca 2Mališani su učestvovali u kreativno-edukativnim radionicama gdje su imali priliku da uposle svoje prstiće, steknu nova znanja i, prije svega, dobro se zabave. U okviru radionica sa djecom su radili predstavnici nevladinih organizacija  Pružite nam šansu, Ekološki pokret Ozon, Djeca prije svega, zatim kuvar i nutricionista Žarko Vučinić, kreativni studio Abeceda, vajarka Nada Kažić, i predstavnici kompanija Metalac, Podravka, Erste Banka, „Klikovac“ i Rokšped.

Tokom sportskog programa mališani su se oprobali u fudbalu,  rukometu i košarci u čemu su im pomogli Škola fudbala Calcio, ŽRK Podgorica 2013 i KK Budućnost Voli.

Osim takmičenja beba u puzanju, u centralnom atrijumu Delte posjetioci manifestacije su mogli da se druže i sa fotografom Aleksandrom Jaredićem i da se upoznaju sa proizvodima brenda Dr. Pasha.

U okviru popodnevnog dijela programa, rezervisanog za sportske aktivnosti, ples i pjesmu, mališani predškolskog i mlađeg školskog uzrasta učestvovali su u raznim sportskim takmičenjima. U dijelu programa pod nazivom Sportske Igrarije, popularni dječiji animator Žarko Stanišić, vodio je mališane kroz zanimljive sportske discipline, a najbolji su dobili poklon pakete koje su su obezbijedile kompanije Imlek i Rokšped. U isto vrijeme, drugari koji vole da zaposle prstiće, sjajno su se zabavili u Kreativnom kutku koji je vodio tim kreativne igraonice Kids’ Time.

Na samom kraju Sunčanog druženja posjetioci su uživali u nastupima plesača iz Kulturnog Centra Beauty i dječijeg hora Zvjezdice koji su izveli 8 numera sa novog albuma „Baš je dobro dobar biti”.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply