Labudovo jezero najbolja predstava na Međunarodnom festivalu lutkarstva

lutkarstvo

Photo: Pobjeda

Predstava Labudovo jezero Dječjeg pozorišta iz Kragujevca osvojila je glavnu nagradu za najbolju predstavu na Drugom međunarodnom festivalu lutkarstva.

O ovoj i ostalim nagradama odlučio je međunarodni žiri koji su činili Marta Aroksalaši – glumica i direktorica Dečjeg pozorišta Subotica, Hristina Nedeva – scenografkinja iz Bugarske i Jelena Nenezić Rakočević – glumica iz Crne Gore.

Nagradu za najbolju režiju dobio je Marek Bečka za predstavu Snjeguljica Mini teatra iz Ljubljane, a nagradu za najbolju originalnu muziku Dragan Dautovski za Makedonsku prikaznu Teatra za deca i mladinici iz Skoplja.

Žiri je odlučio da nagradu za najbolju scenografiju dodijeli Robertu Smoliku za predstavu Snjeguljica, a najbolje estetsko-tehnološko rješenje lutaka uradila je Stefanka Kjuvlijeva za Labudovo jezero.

Tri ravnopravne nagrade za glumačko majstorstvo pripale su: Kristini Stevović u predstavi Crvenkapa Lutkarskog pozorišta Šćućkin iz Nikšića, ansamblu predstave Labudovo jezero i ansamblu predstave Makedonska prikazna.

Dječji žiri, koji su činili podgorički osnovci, polaznici Školice glume DC KLUB izabrao je za najbolju predstavu Snjeguljicu Mini teatra iz Ljubljane.

Drugi međunarodni festival lutkarstva trajao je od 5. do 8. septembra. Na festivalu su se predstavile četiri predstave iz četiri zemlje – Crne Gore, Srbije, Slovenije i Makedonije.

Ulaz na sve predstave bio je besplatan.

Izvor: Pobjeda

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply