Besplatni kompleti za oko 15 hiljada đaka

besplatni udzbeniciMinistarstva prosvjete i rada i socijalnog staranja dodijeliće ove godine preko 14,8 hiljada kompleta besplatnih udžbenika učenicima osnovnih i srednjih škola bez roditeljskog staranja, onima sa posebnim obrazovnim potrebama i djeci čiji je roditelj ili staratelj korisnik materijalnog obezbjeđenja porodice.

Osim njih, besplatne udžbenike dobiće i učenici koji su smješteni u ustanovama socijalne i dječje zaštite, oni koji se nalaze na porodičnom smještaju i učenici romske i egipćanske populacije.

Obuhvaćeno je ukupno 12,2 hiljade učenika osnovnih škola i gimnazija i 2,6 hiljade učenika stručnih škola.

Besplatne ubžbenike dobiće i učenici romske i egipćanske populacije koji se upisuju u prvi, drugi i treći razred osnovnih škola od Ministarstva za ljudska i manjinska prava.

Ministarstvo je za tu svrhu opredijelilo 55 hiljada EUR, a udžbenici će biti nabavljeni i distribuirani početkom septembra preko osnovnih škola u kojima su registrovana djeca romske i egipćanske populacije.

Ministarstvo za ljudska i manjinska prava obezbijedilo je i 75 hiljada EUR za stipendiranje svih srednjoškolaca, njih 75, i devet studenata romske i egipćanske nacionalnosti.

Stipendije će, kao i prethodnih godina, biti realizovane preko Instituta za socijalnu inkluziju koji pored isplate stipendija srednjoškolcima i studentima pomaže u nastavi i prati njihov uspjeh.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply