Vandali uništili igralište

kosNepoznati vandali uništilii su pod okriljem noći metalnu konstrukciju sa košem na Malom brdu.

Mještanin Željko Petričević ispričao je da je komšiluk probudio zvuk brusilice juče oko šest sati ujutro, a da su na parkingu Lamela, na kojem je i bio koš, primijećene dvije nepoznate osobe.

On je istakao da klinci iz naselja godinama tu igraju basket, a da je ovdje, kao dječak, loptu kroz obruč ubacivao i jedan od najboljih centara NBA lige.

“Koš stoji na tom mjestu već dvije decenije. Profesionalac Nikola Peković igrao je na ovom terenu kao dječak. Interesantno da se do sada niko od komšija nije žalio na djecu, iako se godinama igraju na ovom mjestu. Ne znamo ko bi mogao prekinuti stub brusilicom”, rekao je Petričević Vijestima.

Dječaci Filip, Balša, Andrija, Luka, Cika, Miloš, Mario, Vlado, Petar, Lazar, Đorđe, Šćepo… rekli su da prikupljaju potpise stanara i da će, uz pomoć roditelja, prijaviti slučaj policiji.

Oni takođe planiraju da od Pekovića zatraže pomoć, kako bi ponovo na istom terenu mogli da nastave sa igrom.

Vjeruju da niko od komšija nije prekinuo stub koša, jer i starije komšije dolaze da odigraju sa njima partiju basketa, a ostali svoje automobile uvijek parkiraju na drugoj strani igrališta, vodeći računa da im ne smetaju u igri.

Metalna konstrukcija bila je juče položena na zemlju, ali bez table. Dječaci su pojasnili da već neko vrijeme igraju bez table, ciljajući samo “suzu”.

Tabla je postepeno uništena u brojnim sportskim okršajima, prvo jedan manji dio, pa su sa pola table igrali donedavno, a dječaci kažu da već 15 dana ciljaju na koš bez table.

Dječaci ističu da su se morali prilagoditi nastaloj situaciji i usavršiti igru, tako da im ni nedostatak table nije pravio problem.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply