Treći upisni rok Univerziteta Crne Gore

DIGITAL CAMERAUniverzitet Crne Gore raspisao je u petak konkurs za upis u prvu godinu osnovnih studija u trećem upisnom roku, kojim su predviđena 72 budžetska i 665 mjesta za samofinansirajuće studente.

Na Univerzitetu su slobodna i 174 mjesta za strane državljane. Maturanti prijave mogu podnositi od ponedjeljka, 26. avgusta, a izdavanje uvjerenja trajaće do 3. septembra. Budžetskih mjesta ima na Metalurško-tehnološkom, Filozofskom, Prirodno matematičkom fakultetu i na Samostalnom studijskom programu obrazovanje učitelja na albanskom jeziku.

Po osam budžetskh mjesta ostalo je na Mašinskom, Fakultetu likovnih umjetnosti, Fakultetu dramskih umjetnosti i Muzičkoj akademiji. Najviše mjesta za samofinansirajuće studente ostalo je na Elektrotehničkom fakultetu, čak 172, od kojih je 158 predviđeno za odsjek Primijenjeno računarstvo u Podgorici.

Fakultet za pomorstvo nudi 117 samofinansirajućih mjesta, dok je na Filozofskom fakultetu ostalo njih 105, Fakultetu za turizam i hotelijerstvo 60, a na Fakultetu za sport i fizičko vaspitanje 41. Na Ekonomskom fakultetu, odsjek Menadžment u Bijelom Polju ima 10 mjesta za samofinansirajuće studente. Na Stomatologiji ima mjesta za šest samofinansirajućih studenata i jednog stranca.

Kandidati koji nemaju diplomu o položenom maturskom, odnosno stručnom ispitu, uz prijavu za upis podnose i izjavu da se prijavljuju i za polaganje testova, ukoliko žele da se izjednače sa kandidatima koji su polagali eksterni maturski, odnosno stručni ispit. Oni će testove iz dva predmeta od značaja za savladavanje izabranog studijskog programa polagati 27. avgusta.

Izvor: Vijesti

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply