Početkom septembra 2. Međunarodni festival lutkarstva

Festival lutkarstva-BB-30x40cm-priprema za stampuDrugi Međunarodni festival lutkarstva biće organizovan od 5. do 8. septembra, u toku kojeg će roditelji i njihova djeca moći da pogledaju četiri predstave iz isto tolikog broja zemalja.

U Kulturno-infomativnom centru „Budo Tomović” biće igrane predstave Crvenkapa, Lutkarskog pozorišta Šćućkin iz Nikšića, Labudovo jezero, Dečjeg pozorišta iz Kragujevca, Snjeguljica, Mini teatra iz Ljubljane i Makedonska prikazna, Teatra za deca i mladinci iz Skoplja.

Iz PR službe Festivala je najavljeno da će sve predstave u KIC-u početi u 18 i u 20 sati, a jedini izuzetak će biti Crvenkapa koja će otvoriti festival od 20 sati.

Po jedna predstava igraće u Tivtu i Nikšiću, a ulaz je za sve besplatan.

U saopštenju je pojašnjeno da je zbog nedostatka novca, prateći program Festivala ove godine izostao.

Festival je takmičarskog karaktera, a ocjenjivaće ga međunarodni žiri.

Drugi međunarodni festival lutkarstva održava se pod pokroviteljstvom Fondacije “Petrović Njegoš”, a pomogli su ga brojni prijatelji među kojima su Telekom, Voli, Porto Montenegro, Agencija za elektronske medije, Željeznički prevoz, Komisija za hartije od vrijednosti.

Prošlogodišnji Festival, koji je imao sjajne rezultate, posjetilo je oko 7 hiljada gledalaca, podsjećaju njegovi organizatori.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply