Podijelimo, jer zajedno možemo više – pomoć u pripremi za vrtiće i školu

podijelimo_2013_jesen_posterSa željom da porodicama lošijeg materijalnog statusa makar malo olakša pripreme za polazak u vrtiće i školu, udruženje Roditelji odlučilo je da organizuje vanrednu akciju prikupljanja očuvane garderobe, odjeće i školskog pribora.  Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više biće realizovana u toku vikenda,  31. avgusta i 1. septembra, u tržnom centru Delta city u Podgorici, u okviru manifestacije Back to School.

Udruženje Roditelji poziva građane da u toku akcije, u skladu sa svojim mogućnostima, doniraju očuvanu garderobu i obuću za djecu vrtićkog i školskog uzrasta, ali i pribor i opremu za školu poput torbi, rančeva, pernica, lenjira…

Pozivamo i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna da nam se jave i ostave podatke o uzrastu i polu djece, kako bismo u toku akcije pripremili adekvatne količine  i veličine doniranog. Svi zainteresovani mogu da nam se obrate putem telefona  +382 67 60 00 87 ili mailom [email protected].

Partner udruženju Roditelji u ovoj akciji, kao i u martu, su šoping mall Delta city i Crveni Krst Crne Gore u čijim opštinskim organizacijama će građani od 26. do 30. avgusta moći da donose ono što žele da doniraju od 8 do 14 sati zahvaljujući čemu će akcija biti proširena na sve crnogorske gradove.

Zainteresovani građani mogu donirati i garderobu i obuću i za mlađe i starije uzraste, ali su ovoga puta prioritet djeca koja kreću u vrtić i školu i pomoć njihovim porodicama. Pult udruženja Roditelji biće u Delti „otvoren“ od od 10 do 22 sata oba dana vikenda.

Crveni krst će preuzeti dio prikupljenih donacija i uručiti svojim korisnicima, a značajan dio donacija, osim onih koji se budu prijavili, pripašće porodicama kojima je udruženje Roditelji pomoglo u garderobi i igračkama u toku prethodne akcije, a kojih ima oko 100.

U relizaciji akcije Podijelimo jer zajedno možemo više, udruženju Roditelji i njegovim članovima će se pridružiti i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ i Asocijacije za demokratski prospertitet ZID, a pozivamo sve zainteresovane organizovane grupe i pojedince da se uključe i na ovaj način doprinesu.

Udruženje Roditelji je ovu humanitarnu akciju organizovalo i u martu ove godine, kada je oko 200 porodica i osam kompanija i organizacija doniralo izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, kao i igračaka.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply