Zvjezdice izdale prvi samostalni CD

zvjezdiceDječiji hor Zvjezdice izdao je prvi samostalni CD, na kojem se našlo 14 pjesama.

Inicijatori ovog projekta su dirigenti hora Marko i Ana Klepić, a dnevni list Pobjeda omogućio je da CD bude izdat. Ovaj list će novi CD pokloniti svojim čitaocima u nedjelju, 4. avgusta uz primjerak novina.

Klepić je za portal Roditelji.me objasnila da Zvjezdice postoje već 28 godina, ali da je ovo njihov prvi samostalni CD koji izdaju, i za njih veliki događaj.

Neke od pjesama sa novog CD-a su već poznate, među kojima je Djeca imaju pravo, ali u novom aranžmanu i izvođenju cijelog hora kao i Božićna čarolija koja je snimljena krajem 2011. godine.

Klepić je rekla da je upravo sa tom pjesmom krenula ideja o snimanju CD-a. Tekst i muziku za Božićnu čaroliju poklonili su tekstopisac Sanja Perić i nekadašnji član Zvjezdica, Filip Ćabak, a Peđa Nedeljković aranžman.

Tada je i pokrenuta saradnja sa muzičkim ateljeom Modus, gdje je i snimljen cijeli album. Nakon toga su Zvjezdicama pjesme poklonili i autori Saša Gajić, Lado Leš, Gordana Marić, Sanja Garić, Slobodan Kovačević.

U Zvjezdicama su veoma ponosni što je gost na albumu Nenad Knežević Knez koji je sa djecom otpjevao ljetnji hit – pjesmu pod nazivom Karta svijeta.

“Pjesme su raznolike, samim tim što ih nije radio jedan autor, već više njih”, ocijenila je Klepić.

Među tekstovima su i dva od Dragana Radulovića – Djeca imaju pravo i Dobrota. Upravo je po njegovim stihovima CD i dobio naziv BAŠ JE DOBRO DOBAR BITI.

Klepić je kaže da su članovi hora danima provodili sate u studiju snimajući pjesme i za to je bilo potrebno mnogo truda i ljubavi, jer snimanja znaju biti jako naporna.

Prema njenim riječima, svako snimanje zahtijeva rad, disciplinu i koncentraciju, a sve to su Zvjezdice pružile zahvaljujući čemu su uspjeli da konačno izdaju samostalni CD.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply