Vjernost Lavljeg srca – dijete Lav (23. Jul – 22. Avgust)

dijete rakToplina, vjernost i velikodušnost, samo su neke od mnogih blistavih karakteristika djece rođene u znaku Lava. Djeca Lavovi su puni entuzijazma i nježnosti i žive život punim srcem.

Osjetljiva, ponosna, i često samo malo uobražena, Lavlje srce djece Lavova je samo spoljašnja fasada, jer su ustvari prilično veoma ranjivi. Jedna gruba riječ može srušiti njihovo samopouzdanje i izbaciti ih ravnoteže, pa roditelji moraju oprezno razgovarati sa Lavovima, pogotovo kada je tema disciplina.

Osnovne potrebe djece Lavova su pažnja i odobravanje, a sve će da urade da obezbijede poštovanje  svojih roditelja, prijatelja, i svih ostalih. Ovi mališani imaju urođeni njuh za dramu. Roditelje će vrlo vjerovatno obradovati iznenadnim, nepripremljenim predstavama još u ranom uzrastu, a vrlo često ih okolina može zateći da se ogledaju i isprobavaju garderobu prepunu boja.

Baš kao što kritika može raniti njihovu dušu, djeca Lavovi mogu puno toga naučiti uz komplimente i priznavanje njihovih postignuća. Vole da nailaze na priznavanje i odobravanje kako tokom djetinstva tako i kasnije, kao odrasli. Vaši mali Lavovi mogu lako postati zvijezde školskog hora, glumačke sekcije, ili bilo koje druge grupe ili tima koji im mogu omogućiti da „zasijaju“.

Nagradite vaše dijete za sve njegove vrline, uključujući i njegovu urođenu i ukorijenjenu odanost i predanost moralu. Dijete Lav možda neće shvatiti da ovi njegovi „unutrašnji pokloni„ zaslužuju divljenje i važniji su od sposobnosti  da impresionira druge humorom i dobrim izgledom.

Bebe rođene u znaku Lava su generalno srećne, nasmijane i „lepršave“. Ovim znakom, kao što je već pomenuto, vlada drama, pa kada naiđu privremeni napadi gnijeva i bijesa, čuvajte se. Ova djeca vole da se igraju, bilo da se radi o društvenim igrama, lutkama, igre hvatanja, trčanja sa životinjama, ili na kompjuteru. Dokle god mogu biti kreativni i slobodni, oni su sretni.

Vole svijetle boje i zvukove. Sobe im treba obojiti u jake nijanse i napuniti ih muzičkim igračkama, mada ipak ne treba pretjerivati jer je migrena, u suprotnom, zagarantovana. Ovaj znak voli da ugađa, pa kad jednom saznaju što prija odraslima ne zaustavljaju se u tome.

Nije ih lako i jednostavno uspavati. Puni su energije i vole da ostanu budni cijelu noć pjevajući i pričajući.

Vrijeme za igru:

*Velika kutija sa garderobom za lutke je prava stvar za djecu Lavove. Izuzetno kreativni Lavovi vole predstave, imaju imaginarne prijatelje ili se pretvaraju da žive u drugoj eri. Roditelji teba da budu spremni za puno zabave i dovoljno glasan aplauz.

* Veliki ruksak će im takođe dobro doći. Vole da putuju sa igračkama, a omiljene su im plišane i lutke na prstima.

* Ljubimci su kao stvoreni za njih. Ovaj znak ima brižnu crtu u svojoj prirodi i djeca Lavovi se trude da budu veoma odgovorni sa životinjama. Budući da Lav  žudi za više pažnje od drugih znakova, to što ima kucu ili macu da ih mazi, nadomjestiće praznine koje mogu nastati kada roditelji nijesu u blizini.

* Lavovi su odlični izviđači. Ova djeca obožavaju avanture. Druženje i zajednička aktivnost sa drugom djecom kao i podjela odgovornisti obezbijediće im vještine rukovođenja.

Savjeti za roditelje:

* Ne forsirajte ih da pobjeđuju. Lavovi ć prirodno težiti najboljem, pa osim ako ne želite da stvorite malog dikatatora, bolje ih naučite kako da budu dobri sportisti.

* Podstaknite njihovo umjetničko izražavanje. Lavovi vole da ukrašavaju sve oko sebe, od sobe do garderobe. Dajte im ti im platno i materijal i prekrijte njihove zidove sa pločama za crtanje. Možda odgajate  budućeg modnog dizajnera.

* Ne budite škrti sa pohvalama. Lavovi  izuzetno reaguju na podršku, a ohrabrujuće riječi su često sve što je potrebno da bi Lav naporno radio i izašao na pravi put. S druge strane, mrze neuspjeh i mogu se pretvoriti u one koji odustaju ako ne nauče da je u redu griješiti. Pokažite im kako da nauče lekciju iz svakog iskustva nebitno da li je bilo pozitivno ili negativno.

* Mladi Lavovi vole pažnju, ali odgovaranje na svaki njihov plač dovešće do toga da ćete imati u kući „zahtjevnu divu“ . Naučite ih kako da ne budu sebični, podstičući ih da pomažu drugima – prijateljima, braći i sestrama, rođacima.  Podstičite njihovu samostalnost tako što ćete ih ohrabrivati da sami rješavaju manje probleme. Oni će vjervatno predložiti neka krativna rješenja.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply