Sve manje vremena za porodicu

igranjeRoditelji sa djecom provedu u prosjeku nekih osam sati sedmično. Najviše vremena za druženje imaju vikendom, ali i tada provedu u prosjeku dva sata i 20 minuta zajedno. Radnim danima je daleko gore, jer tada ne mogu ni sat vremena zajedno da sastave, pokazala su istraživanja.

Prosječno vrijeme koje porodica provede zajedno radnim danima iznosi tek 36 minuta. Toliko vremena jedva da može da se ugrabi od posla, školskih obaveza, kućnih poslova i ostalih obaveza koje jedu naše vreme, prenosi Dejli Mejl.

Međutim, čak i kada porodice budu na okupu, njih 70 odsto, vrijeme provede pred televizorom, ne pričajući mnogo. Za razgovor su uglavnom previše umorni ili okupirani nekim drugim stvarima.

Istraživanje koje je obuhvatilo 2 hiljade roditelja u Americi ustanovilo je i da su deke i bake gotovo isključene iz druženja sa djecom i unucima. Većina Amerikanaca, naime, tek šest puta godišnje posjeti roditelje, odnosno bake i deke svoje djece.

Čak polovina je priznala da je odlazak na odmor gotovo jedini način da sa svojom djecom provedu kvalitetno vrijeme. Njih 56 odsto je reklo da su bez ikakvog posebnog razloga odlučili da odu na kraći odmor, samo da bi malo vremena proveli sa porodicom.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply