Od 18 sati Piknik Pripovjedaonica

piknik pripovjedaonicaRoditelji i djeca predškolskog uzrasta danas će od 18 do 20 časova imati priliku da se druže u okviru Piknik Pripovjedaonice u Mini Zoo vrtu u Vranićima.

U toku posljednje, Piknik Pripovjedaonice biće ispričane priče koje su pripovjedane u toku cijelog projekta udruženja Roditelji – Mrav dobra srca, Tri leptira, Ferdinand, Svimi, Žirafe ne znaju da plešu, Svitac pšeničar i vodeničar, Elmer i Riba duga.

U ovu, posljednju Pripovjedaonicu uključiće se i roditelji koji će pripovjedati priče sa porukom drugarstva, nenasilja, tolerancije, prihvatanja različitosti. Za svakog roditelja pripovjedača obezbjeđena je nagrada u vidu knjige kao nagrade za dijete.

Sa decom će se družiti članice udruženja Roditelji Ane Vujnović i Vanje Rakočević, i srednjoškolci, članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“, studenti – članovi Volonterskog kluba Ekonomskog fakulteta Crne Gore i Filozofskog fakulteta u Nikšiću.

Pripremljene su zanimljive igre, planirano jer i zajedničko osmišljavanje i pričanje priča uz pomoć rekvizita, a pripremljeno je i osvježenje za najmlađe.

Udruženje Roditelji je počelo sa projektom Pripovjedaonica 8. maja i u okviru njega je organizovano ukupno 13 radionica, od kojih 4 u Biblioteci ”Radosav Ljumović” i 9 u vrtićkoj jedinici ”Jelena Ćetković”,  koji pripada sistemu javne predškolske ustanove ”Đina Vrbica”.

Projekat Pripovjedaonica je finasirao fAKT uz podršku Kooperative holandskih fondacija za Centralnu i Istočnu Evropu (CNF).

Radionice je pratila i brošura, namijenjena roditeljima i vaspitačima. Edukativna brošura kreirana je u vidu vodiča za roditelje i vaspitače kroz koju mogu saznati kako da na adekvatan, djeci blizak način, obogate vrijeme provedeno sa njima. Brošura im pruža mogućnost da interaktivno učestvuju u Pripovjedaonici i prošire priču van stranica knjige.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply