Koje probleme donosi brak?

brak problemiBrak ima puno pozitivnih karakteristika. Niste sami, živite s najboljim prijateljem i postoji neko ko će vam biti podrška…. Iako brak ima mnoge pozitivne strane, postoje i teške situacije. Problematične situacije vrlo brzo nakon ulaska u bračnu luku izađu na vidjelo i često se, nažalost, opet pojave. Naučite kako da se nosite s njima.

Novac

Teško je na početku naviknuti se na zajednički račun i pravdanja zašto ste podigli novac i na šta ste ga potrošili, a da se prethodno niste konsultovali s drugom stranom.

Nezavisnost

Kao što je super da je neko uvijek uz vas, isto tako se treba naviknuti na tu situaciju. Osjećaj je istovremeno i lijep i težak. Teško je, jer shvatate da više niste nezavisni i samostalni.

Zabava

Iako se slažete u mnogim stvarima, postoje i “sitnice” oko kojih se ne možete dogovoriti. Na primjer, zanimaju vas različite emisije na televiziji, pa neprestano morate da tražite kompromis. Naviknite se.

Bitke zbog posla

Koplja će se među bračnim partnerima lomiti i zbog njihovih karijera i poslova. Često će se po dolasku kući raspravljati ko je imao teži dan na poslu i ko bi zbog toga trebalo da preuzme većinu kućnih poslova.

Lične stvari

Nerijetko ćete se sporečkati i oko nakupljenih stvari. Njoj će možda smetati što je garaža ili ostava pretrpana raznim stvarima, a njemu će smetati što ona ne želi da se riješi starih stvari iz ormara koje više ne nosi.

Porodična okupljanja

Roditelji će vas uvijek pozivati na razna slavlja i ručkove. Tada morate da uvedete raspored kako se ni jedna strana ne bi osjetila zapostavljenom.

Kućni poslovi

Ovi poslovi se ne obavljaju sami od sebe. Dogovori oko podjele kućnih poslova nerijetko mogu da prerastu u svađu.

Vaspitanje djece

Vi ste možda odgojeni na jedan način, a partner na drugi, stoga se način vaspitanja djece može itekako razlikovati. Najvjerovatnije ćete učiniti par grešaka dok se ne usaglasite i ne uhodate.

Intimnost

To je teška bračna borba. Ako u tom dijelu nema harmonije među partnerima, vjerovatno će se sukobljavati i na ostalim područijima.

Životne razlike

Vi možda niste aktivan tip, pa najčešće jedete voće i povrće, dok je vašem partneru fizička aktivnost jako bitna, a obrok bez mesa ne smatra obrokom. Te razlike takođe mogu da dovedu do sukoba i važno je da se na pravi način izborite s njima.

Izvor: Magazin.hr

Leave a Reply