Raspisan tender za opremanje vrtića

vrtic tivatPIŠE: Gordana Popović

Opština Tivat raspisala je tender za opremanje vrtića u tom gradu, koje će finansirati zajedno sa Direkcijom javnih radova, pa bi taj objekat, čija rekonstrukcija i nadogradnja traju od 2010. godine, trebalo da otvori svoja vata za tivatske mališane 1. septembra.

Predsjednik Opštine Miodrag Kankaraš kazao je portalu Roditelji.me da je tender raspisan u ponedjeljak, 17. juna, i da će biti otvoren 22 dana.

Direktor Direkcije javnih radova (DJR) je, Žarko Živković, saopštio je u aprilu portalu Roditelji.me da bi izgradnja vrtića u Tivtu trebalo da bude okončana najkasnije do kraja maja. On je rekao i da je novac za završetak ugovorenih radova obezbijeđen „pri čemu treba napomenuti da se Opština Tivat, prema ranijem dogovoru, obavezala da nabavi opremu i namještaj za Dječiji vrtić i jaslice u Tivtu“.

Početkom juna, na sjednici skupštinskog Odbora za prosvjetu, nauku, kulturu i sport, Živković je kazao da će, što se DJR tiče, vrtić u Tivtu definitivno biti spreman do septemba, a da od Opštine zavisi da li će on 1. septembra početi da radi, odnosno – da li će biti adekvatno opremljen.

Predsjednik Opštine Tivat, Miodrag Kankaraš je, na sastanku sa Živkovićem održanom u Tivtu prije dvije sedmice, pronašao modalitet da Opština raspiše tender za opremanje vrtića.

Prema njegovim riječima, nosilac posla će biti Opština Tivat, koja je to prihvatila iako joj to nije obaveza, “imajući u vidu, prije svega, potrebe mališana”.

„Nikakav dogovor nije ranije postojao. Opremanje vrtića će zajednički finansirati obije strane, a odnosi će biti regulisani posebnim sporazumom“, naglasio je Kankaraš.

Tender će biti otvoren do 8. juna i, ako ne bude problema u toku tenderskog postupka, Kankaraš smatra izvjesnim da vrtić bude opremljen do 1. septembra.

“Ostaje nam 52 dana za isporuku i montažu opreme, što je sasvim dovoljno”, kazao je Kankaraš.

Prvi zvanični rok za završtak rekonstrukcije i nadogradnje objekta u Tivtu, koja je počela u novembru 2010., bio je septembar 2011. potom april 2012. zatim prva polovina novembra iste godine godine, a onda i kraj tog mjeseca.

U opštini Tivat postoji samo jedna Javna predškolska ustanova, u okviru koje djeluju tri vaspitne jedinice – u centru grada i u naseljima Lastva, na putu prema trajektu, i u mjestu “Radovići”, udaljenom oko 15 kilometara od centra.

S obzirom na to da je na vrtiću u centru grada godinama u toku rekonstrukcija i nadogradnja, djeca iz jaslica te vaspitne jedinice prebačena su u objekat u Lastvi, a starija su izmještena u baraku u neposrednoj blizini, koja datira još iz vremena zemljotresa, i nije prilagođena za boravak djece.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply