Protiv većeg PDV-a za dva dana više od 12 hiljada građana

PDVPreko 12 hiljada građana je za samo dva dana potpisalo Zahtjev poslanicima da odbiju povećanje Poreza na dodatu vrijednost PDV, saopštila je izvršna direktorka Mreže za afirmaciju nevladinog sektora MANS, Vanja Ćalović.

„Ogromno interesovanje građana iz svih djelova Crne Gore pokazuje da većina smatra da je uvođenje ovog poreza nepravedno, jer teret krize, ali i bogaćenja pojedinaca, ne treba da snose obični građani i pošteni privrednici, već oni koji su krivi za rupe u budžetu, odnosno vlasnici Kombinata aluminijuma”, kazala je Ćalović CDM-u.

MANS će danas, prije početka skupštinske sjednice, predati potpise i Zahtjev građana narodnim poslanicima.

Očekuju da ovaj zakon neće dobiti podršku većine poslanika i da će pobijediti interes građana, a ne partija ili pojedinaca.

Ćalović podsjeća da je jedan poslanik vladajuće, Socijaldemokratske partije SDP  već javno saopštio da će glasati protiv PDV-a, drugi je potvrdio da je riječ o porezu za KAP.

“A samo ta partija nije iznijela stav, dok je njen stav oko plaćanja dugova KAP-a poznat javnosti. Zato očekujemo da će i ti i drugi poslanici glasati protiv Zakona o porezu za KAP i pokazati da čovjek i u politici može ostati čovjek”, navela je Ćalović.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply