Od prodaje brilijanata Mikel F doniraće 10% Institutu za bolesti djece

MikelF-Donacija

Podgorička zlatara Mikel F pokrenula je donatorsku akciju kojom će podržati Institut za bolesti djece Kliničkog centra Crne Gore (KCCG), a koja će se sastojati iz opredjeljivanja procenta novca od prodaje dragog kamenja iz nove kolekcije Life is Brilliant.

Kako je na konferenciji za novinare objasnio vlasnik zlatare, Danijel Nuleši, kolekciju brilijanata Life is Brilliant čiji je sam naziv igra riječi i ima značenje: “život je sjajan”, ali i “život je brilijant”,  pripremali su duže od godine.

“Od samog početka odlučili smo da prodajom ove kolekcije promovišemo korporativnu filantropiju, odnosno da 10 % vrijednosti prodaje doniramo Institutu za bolesti djece KCCG. Na tu odluku nas je inspirisao i sam naziv kolekcije, a motivisala nas je društvena odgovornost”, kazao je Nuleši.

Direktorka Instituta za bolesti djece, dr Danojla Dakić, zahvaljujući se donatorima na humanosti, rekla je kako se nada da će taj čin biti inspiracija i drugim ljudima koji imaju mogućnosti da pomognu.

“Pravi prijatelji su kao dijamanti, sjajni, lijepi, vrijedni i uvijek potrebni, a to potvrđuje i ovaj prijateljski gest zlatare Mikel F i gospodina Nulešija koji je, ne samo prepoznao potrebu da pomogne Institutu za bolesti djece, već je tu dobrotu koju stvara ljubav, prenio i na svoje potomke i time im dao najbolju lekciju života: da je pored dijamanta i dobrota vječna”, kazala je Dakić i dodala  da se čovjek poznaje po njegovim djelima, a naša je dužnost da učimo djecu da bogat nije onaj koji ima već ko mnogo daje.

Dakić i Nuleši

Danojla Dakić uručuje zahvalnicu Danijelu Nulešiju

Dr Danojla Dakić je u ime Kliničkog centra Crne Gore uručila zahvalnicu vlasniku zlatare Mikel F Danijelu Nulešiju koji je, nakon potpisivanja  Ugovora o donaciji sa direktorom KCCG, dr Milanom Mijovićem, još pojasnio da je ta donacija dugoročnog karaktera i da će se sprovoditi u kontinuitetu dok god kolekcija bude u prodaji.

Life is brilliant blister je brilijant koga čine brilijanti iz belgijskog Antverpena, zapečaćen u ekskluzivno bankarsko pakovanje. Osoba koja dobije na poklon Life is brilliant blister, može sama da odluči na koji način će ga čuvati ili  će ga ugraditi u nakit.

Nuleši je najavio da će uskoro u ponudi biti i kolekcije nakita za vječanje od koje će zlatara Mikel F takođe izdvajati 10 odsto novca za Institut.

Kupovinom Life is brilliant blistera, dobija se i Sertifikat sa svim njegovim karakteristikama, koje potvrđuju vrijednost i kvalitetet.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply