Podrška dojenju na javnom mjestu i u Podgorici

Moja podrska dojenjuMajke koje doje bebe iz Podgorice, okupile su se u subotu u Parku na Kruševcu i dojile javno svoje bebe pridružujući se na taj način akciji Podrška dojenju na javnom mjestu koja je organizovana u nekoliko gradova regiona.

Akcija je pokrenuta na facebook stranici Moja podrška dojenju,

Majke i bebe okupile su se, između ostalog, u Zagrebu, Kruševcu, Beogradu, Sarajevu, Osijeku, Nišu, Čačku, Zrenjaninu, Splitu, Podgorici…

Cilj akcije je da se promoviše dojenje kao prirodan čin, a da majke pri tome ne trebaju da se stide da podoje svoje dijete bilo gdje van svoje sobe, objašnava Tereza Miljković, savjetnica za dojenje koja je pokrenula ovu grupu, kao i sajt Super beba.

Prema njenim riječima, dojenje je u prvih 6 mjeseci jedina hrana i piće koje je potrebno svakoj bebi i treba joj dozvoliti da sisa.

„Nema potrebe da se majke kriju u sobi ili da odlaze da doje svoje bebe u javne toalete. Dojenje je prirodno i potrebno“, smatra  Miljković.

Ona je u saopštenju rekla da je jako je mali broj majki koje imaju medicinski razlog da ne doje i za njihove bebe je napravljeno adaptirano mlijeko.

Miljković tvrdi da one koje to ne rade su žrtve nemanja adekvatne informacije.

Ona je pozvala majke da iskorite lijepe sunčane dane, i ne prihvate predrasude da moraju biti u kući, već da podoje svoje dijete kada ono ima potrebu da sisa.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply