Fit i zdrava mama u Smart gym dječjem fitnes centru

vjezbanje trudniceTrudnice iz Podgorice koje žele i mogu da treniraju i budu aktivne imaju mogućnost  vježbanja uz stručni nadzor u okviru jedinstvenog programa Fit i zdrava mama koju organizuje Smart gym centar, gdje takođe mogu dobiti odgovore na mnogobrojna pitanja koja se javljaju tokom svake trudnoće.

U Smart gym centru kažu da je veoma važno da žene i tokom trudnoće ostanu aktivne, pogotovo ako imaju zdravu trudnoću, ali je ključno da to bude pod stručnim nadzorom i uz adekvatan pristup.

Zato program za trudnice u Smart gym centru vodi Dušica Dišić, babica i sertifikovani instruktor prenatalnog pilatesa i joge, koja je svoje dugogodišnje iskustvo stekla pomažući velikom broju od preko 500 žena.

Program Fit i zdrava mama je posebno osmišljen i prilagođen budućim mamama. Psiho-fizička priprema je zasnovana na kombinaciji vježbi prenatalnog pilatesa i joge, kao i stručnom savjetovalištu. Elementi vježbi, specijalno prilagođeni ženama u drugom stanju, olakšaće trudnoću, smanjiti bolove u leđima i očuvati mišićni tonus.

Aktivnim i vođenim vježbanjem trudnice ostaju u formi i pripremaju svoje tijelo za prirodan porođaj ali i oporavak nakon njega. U Smart gym centru tvrde da su mnoge žene koje su prošle kroz ovaj program potvrdile da im je sam porođaj bio mnogo lakši, ali i da su bile znatno opuštenije jer su bile dobro pripremljene na ono što ih čeka, što je jedan od glavnih ciljeva ovog programa.

trudnice vjezbajuVježbanje se može započeti sa punih 12 sedmica trudnoće uz saglasnost ginekologa, a od 34 nedjelje se radi priprema za porođaj, kroz vježbe relaksacije, tehnike disanja i vođenje kroz sve faze porođaja. Svaki dio programa je stručno vođen i pažljivo osmišljen tako da omogući potpunu sigurnost trudnicama i pravu podršku tokom svih mjeseci trudnoće, kažu u Smart gymu.

Savjetovalište je fokusirano i na pravilnu ishranu, njegu tokom trudnoće, ali i na upoznavanje sa svim relevantnim činjenicama u vezi samog porođaja, što oslobađa strah od nepoznatog. U sklopu programa su i edukativno-praktične radionice, gdje buduće mame uče o važnosti dojenja, kupanju bebe, obradi pupka, njezi bebe i o mnogim drugim temama koje im olakšavaju prve mjesece nakon porođaja.

Ovi časovi izvode se u malim grupama pa se polaznice međusobno upoznaju, mogu da razmijenjuju iskustva i nastave druženje i nakon porođaja, u društvu svojih beba.

Sve one trudnice koje bi željele da se i same uvjere u benefite programa Fit i zdrava mama, mogu to učiniti prijavom za besplatan probni trening, preko FB stranice Smart gym dječjeg fitnes centra ili putem telefona 067/619-400.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply