Predškolci posjetili prvake škole Milorad Musa Burzan

OLYMPUS DIGITAL CAMERADjeca iz starijih vaspitnih grupa vrtićke jedinice “Leptirić koja je u sastavu javne predškolske ustanove “Đina Vrbica” iz Podgorice posjetili su prošle sedmice osnovnu školu “Milorad Musa Burzan”.

Ugostio ih je Aktiv prvog razreda sa psihologom Draganom Tvrdišić i pripravnicom Damirom Murić.

Djeca iz vrtića JPU “Đina Vrbica” svakog maja organizovano posjećuju najbližu osnovnu školu i prisustvuju jednom školskom času. Vaspitači tu saradnja ocjenjuju višestruko značajnom i korisnom za ovaj uzrast djece jer ih na najbolji način priprema za zvanični prelazak u novu sredinu, društvo i sticanje novih znanja i vještina.

Sam dolazak u školu je veliki događaj za djecu i njihove roditelje, pa je uzbuđenje vidljivo kod svih. Da bi se predstavili i u svojim umješnostima i vještinama uvjek pripremaju poklone u vidu likovnih radova, posebno nove likovne tehnike sa kojima su ovladali, kao I cvijeće koje im obezbijede roditelji

Domaćini su za djecu goste pripremili poklončiće, što je doprinijelo još veselijoj atmosferi. Veći broj djece iz ovih starijih vaspitnih grupa se već upisao u školu, a oni koji to još nijesu uradili imaju zakazane termine, i nakon posjete školi sa velikim olakšanjem čekaju na testiranje.

Na času sa starijim drugarima iz prvog razreda dijelili su klupe, pribor za rad na času, pokazali koliko su u vrtiću usvojili znanja od lijepog ponašanja do recitacija, pričali priče i zajedno pjevali dječije pjesme.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply