Od 10 sati obnavljanje igrališta u ulici Svetozara Markovića

posterGrađani Podgorice, članovi udruženja Roditelji, radnici JP Zelenilo i učenici i nastavnici Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ i Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“ danas od 10 sati će zajedničkim snagama sanirati i opremiti dječije igralište na lokaciji Preko Morače u ulici „Svetozara Markovića“.

Ova aktivnost dio je inicijative udruženja Roditelji Vratimo djeci igrališta! u toku koje će u saradnji sa JP „Zelenilo“ sanirati i opremiti dječija igrališta, i animirati građane da se uključe.

Građani će se potruditi da saniraju postojeće djelove mobilijara u čemu će im pomoći kompanije Centrometal, Bordo i Boje i lakovi Kameleon koje će obezbijediti dio svog asortimana koji može pomoći ovom cilju.

Cilj inicijative je, osim animiranja što većeg broja građana, kompanija i
organzacija, u saniranje igrališta, slanje poruke javnosti da se igrališta moraju
čuvati i da više ne smijemo dopuštati njihovo uništavanje. Vjerujemo da ćemo
zajedničkim uključivanjem građana, djece i nadležnih službi, a uz pomoć
kompanija, uticati pozitivno na svijest građana.

Nakon ove akcije uslijediće sljedeća, već u junu, za kada je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac. Udruženje Roditelji želi da pozove građane da nam se pridruže u ovoj, ali i svim narednim akcijama i doprinesu ne samo obnovi dječijih igrališta, već i prenošenju poruke da su dječija igrališta igrališta naše djece i da ih moramo čuvati.

Udruženje Roditelji poziva i zainteresovane kompanije, posebno one koje mogu obezbijediti donacije u materijalu potrebnom za obnovu igrališta, da budu dio akcije i na taj način pokažu korporativnu odgovornost koja je sve više prepoznata u Crnoj Gori.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta očinje u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply