Građani i djeca obnavljali dječije igralište

djeca bojajuOko 40 građana, đaka Elektrotehničke škole „Vaso Aligrudić“ i Srednje građevinsko-geodetske škole „Marko Radević“, udruženja Roditelji uz pomoć radnika javnog preduzeća Zelenilo uređivali su danas i obnavljali zajedničkim snagama dječije igralište u ulici „Svetozara Markovića“.

Ova akcija je prva u nizu koje će Udruženje Roditelji organizovati u okviru inivijative pod nazivom Vratimo djeci igrališta!.

Na igralištu su nam se pridružili i volonteri Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“ i djeca iz okolnih zgrada. U toku akcije je ofarban postojeći mobilijar, radnici Zelenila su pokosili zelene površine na igralištu, popravili tobogane i konjiće, a ljuljaške i drveni luk za penjanje zavšiće nakon praznika zbog potrebnog vremena za taj dio posla.

djaciU obezbjeđivanju dijela novca za ovu akciju udruženju Roditelji su pomogle kompanije Centrometal, Bordo i Boje i lakovi Kameleon.

Djeci koja su učestvovala u akciji su podijeljeni diskovi sa pjesmama dječijih izvođača iz Crne Gore koje je obezbijedilo javno-izdavačko preduzeće Pobjeda.

Nakon ove akcije uslijediće sljedeća, već u junu, za kada je planirano saniranje igrališta na Zabjelu, u blizini vrtića Poletarac. Udruženje Roditelji želi da pozove građane da nam se pridruže u ovoj, ali i svim narednim akcijama i doprinesu ne samo obnovi dječijih igrališta, već i prenošenju poruke da su dječija igrališta igrališta naše djece i da ih moramo čuvati.

lukUdruženje Roditelji želi takođe da pozove i zainteresovane kompanije, posebno one koje mogu obezbijediti donacije u materijalu potrebnom za obnovu igrališta, da budu dio akcije i na taj način pokažu korporativnu odgovornost koja je sve više prepoznata u Crnoj Gori.

Inicijativa Vratimo djeci igrališta počinje u Podgorici, ali je plan udruženja Roditelji da je proširi na što veći broj gradova u Crnoj Gori, gdje god bude postojalo interesovanje lokalnog stanovništva i predstavnika privrede.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply