U 11 sati Pripovjedaonica u Narodnoj biblioteci

POster pripovjedaonicaPrva radionica Pripovjedaonice u Narodnoj biblioteci “Radosav Ljumović” biće organizovana danas u 11 sati, a roditelji i djeca predškolskog uzrasta iz Podgorice učestvovaće u interaktivnom pričanju priča Mrav dobra srca i Tri leptira.

Pripovjedaonica je projekat udruženja Roditelji, čiji je cilj  razvijanje program podrške kojim će podsticati toleranciju, njegovanje različitosti i vrjednovanje prijateljstva kod djece predškolskog uzrasta.

U okviru projekta će biti organizovano ukupno 13 radionica, od kojih 4 u Biblioteci ”Radosav Ljumović” i 9 u vrtićkoj jedinici ”Jelena Ćetković”,  koji pripada sistemu javne predškolske ustanove ”Đina Vrbica”.

Kroz radionice djeca uzrasta od 4 do 6 godina će imati priliku da čuju različite priče o toleranciji, prihvatanju različitosti i prijateljstvu, koje će im ispričati, i usput se sa njima igrati i razgovarati, članovi udruženja Roditelji i volonterskih klubova Gimnazije ”Slobodan Škerović”, Ekonomskog i Filozofskog fakulteta.

Radionice prati i brošura, namijenjena roditeljima i vaspitačima.

Edukativna brošura kreirana je u vidu vodiča za roditelje i vaspitače kroz koju mogu saznati kako da na adekvatan, djeci blizak način, obogate vrijeme provedeno sa njima. Brošura im pruža mogućnost da interaktivno učestvuju u Pripovjedaonici i prošire priču van stranica knjige.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply