Pet domova zdravlja dežura za praznike

Dom zdravlja POdgoricaDomovi zdravlja u Bloku pet, Novoj Varoši, Koniku, Tuzima i Golubovcima biće dežurni za prvomajske i vaskršnje praznika od 1. do 7. maja.

Izabrani pedijatri radiće u zdravstvenom objektu Nova Varoš od sedam do 21 sat.

Izabrani doktori za odrasle pacijentima će biti na raspolaganju u Bloku pet, Novoj Varoši i na Koniku od sedam do 21 sat, a u Golubovcima i Tuzima od sedam do 15 sati.

Centar za laboratorijsku dijagnostiku u zdravstvenom objektu Blok pet radiće svaki dan praznika od sedam do 21 sat.

Jedinica za patronažu primjenjivaće ustaljeni raspored pa će se i tokom praznika nalozi primati u zdravstvenim objektima Blok pet i Konik, od sedam do 21 sat.

Terapija u stanu pacijenata, po nalogu izabranog doktora, davaće se svakog dana od sedam do 19. sati.

U Crnoj Gori se od sjutra neće raditi nekoliko dana povodom Međunarodnog praznika rada i vjerskog praznika Vaskrsa.

Na osnovu Zakona o državnim i drugim praznicima Praznik rada se praznuje 1. i 2. maja. Zakon o svetkovanju vjerskih praznika propisuje da vjernici pravoslavne vjeroispovjesti imaju pravo na plaćeno odsustvo radi svetkovanja vjerskog praznika za Veliki petak i Vaskrs i to: petak, 3. i ponedjeljak, 6. maja.

Iz Ministarstva rada i socijalnog staranja je saopšteno da su državni i organi lokalne samouprave, javne ustanove, javna preduzeća i drugi subjekti koji obavljaju djelatnosti od javnog interesa dužni da u praznične dane obezbijede vršenje poslova čijim bi prekidom mogle nastupiti štetne posledice po građane ili državu.

 

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply