Osip na licu i vratu kod dvomjesečne bebe

odojce spavaPitanje od Danijele:

Imam bebu od nepuna 2 mjeseca. Od prije desetak dana pojavio mu se osip po licu i vratu u vidu sitnih tačkica (bubuljica), jako crvenih, pogotovo ujutru. Da napomenem, koža na tim mjestima je dosta gruba. Posjetili smo doktora i dobili Corticin mast i Linola Fett kupku, ali ne vidim da ide na bolje. Kaže da nije strašno, ali ja bih ipak voljela da dobijem još neki savjet, jer jako ružno izgleda.

Odgovor od dr Nine Mandić, PZU Doktorica Mica

Nisam vidjela Vašu bebu, ali iz podataka koje dajete ne bih rekla da je u pitanju nešto ozbiljno. Vjerovatno se radi  o prolaznoj I bezopasnoj iritaciji kože. Predložila bih samo redovnu njegu nekom neutralnom kremom (Pantenol,Jecovit…).Da podsjetim da su savremeni stavovi da se  mala beba kupa svega 2 x nedeljno blagim sredstvom (u Vašem slučaju kupka iz programa Sebamed, Mustela… u veoma maloj količini), jer se smatra da voda I kozmetika ugrožavaju prirodni, zaštitni površinski sloj već na rođenju.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. Iz naseg iskustva, ne pomaze ni jedna krema, ni jedan rastvor, a nema sta nismo imali, jer nasi imaju apoteke …to Vam je osip koji ste donijeli iz bolnice, vecina djece ga ima ovih dana, samo Vam treba vrijeme da prodje, i to od 1 do 2 mjeseca, dok se sam organizam ne izbori i procisti to. Mozete jedino ukinuti sve omeksivace za rublje, i ne pretopljavati dijete, jer sam primjetila da im je tada buktalo to jos vise.

Leave a Reply