Danas o dojenju i njezi beba sa dr Danojlom Dakić

flajer kutak1Neonatolog Danojla Dakić, direktorica Instituta za bolesti djece biće gost  savjetovališta za roditelje o dojenju i njezi bebe – Roditeljski kutak, koji udruženje roditelji danas organizuje u Donatorovoj prodavnici Kids Land na Starom Aerodromu od 18 sati.

U izdvojenom i u skladu sa temom, prijatnom ambijentu zainteresovani roditelji, budući i sadašnji, trudnice i porodilje moći će da porazgovaraju sa doktorkom Dakić o malim i velikim pitanjima u vezi sa dojenjem i njegom novorođenčeta. Pozivamo vas da nam se javite putem mail adrese [email protected] ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete okupljanju u ponedjeljak.

Prijaviti se možete i za ovo ali i sva naredna okupljanja u Roditeljskom kutku u Donatorovim radnjama Enci menci u Delti i Kids lend na Starom aerodromu, nakon čega ćete biti redovno obavještavani o temama i gostima.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji roditelji će moći da shvate šta ih očekuje u toku dojenja, šta je normalno i oko čega ne treba brinuti, ali i kako savladati male prepreke koje se tokom dojenja mogu javiti….

Sa roditeljima će najmanje jednom mjesečno razgovarati ljekari – pedijatri, neonatolozi, psiholozi, ginekolozi…. medicinske i patronažne sestre, babice ali i majke koje imaju iskustva sa dojenjem i uspješno su prevazišle male i velike probleme na koje su nailazile u toku dojenačkog staža.

Dok se pripremamo za rođenje svoje bebe, pored odjeće, krevetića, pelena i svih potrepština veoma je važno da se pripremimo i za dojenje i informišemo se o ovom, po svemu najboljem i najprirodnijem načinu za ishranu bebe.

Dojenje je prirodan nastavak trudnoće – mamino tijelo je spremno da sačeka bebin dolazak na svijet. Dojenje će bebi pored hrane pružiti istu onu bliskost, toplinu i povezanost sa majkom koju je u stomaku osjećala u toku devet mjeseci. Dojenjem beba izgrađuje svoj imuni sistem i postaje otpornija na viruse i bakterije iz okoline. Isključivo dojenje, bez dodataka bilo kakvih drugih napitaka i hrane, do šestog mjeseca omogućiće vašoj bebi optimalan razvoj.

 

Leave a Reply