Danas počinje Uniqa Dječiji proljećni vikend

proljecni vikendDvodnevni Uniqa Dječiji proljećni vikend počinje danas u 11 sati u tržnom centru Delta City u Podgorici, na kojem će se predstaviti 50 organizacija iz Crne Gore.

Organizatori najavljuju bogat program zabavno-edukativnog karaktera i danas i sjutra , a mališani i njihovi roditelji imaće priliku da uživaju u različitim programima, od muzike, preko plesa, pokazivanju znanja, edukativnim kao i likovnim-kreativnim radionicama, gdje će biti puno slatkih nagrada za najmlađe.

Osim djece iz privatnih vrtića koji nekoliko godina otvaraju Dječiji proljećni vikend, sa prisutnima će se družiti i dječiji animator Žarko Žabac.

I ove godine će se predstaviti sa svojim programom djeca iz Dječijeg doma Mladost iz Bijele, a posebno mjesto u programu ponovo će imati i djeca iz Resursnog centra za rehabilitaciju djece oštećena sluha i govora iz Kotora, kao iz centra „1.jun“ iz Podgorice.

Ponovljeno će biti i druženje sa herojima, onima na koje djeca gledaju sa uzbuđenjem i poštovanjem, a po neki i sa strahom. Policajci, vatrogasci i vojnici pokazaće svoje uniforme i svoju opremu, ali i iskoristiti priliku da drugarima daju i neki savjet kada je riječ o njihovoj bezbjednosti.

Sa posjetiocima će se u okviru kreativnih radionica družiti poznate mame koje će sa svojom djecom pokazati kako se oni igraju. U radionici sa poznatim roditeljima biće novinarke i voditeljke Emina Hodžić Knežević i Milena Đergović, kao i zabavljač Šanta Panta.

Organizatori su zbog želje da ukažu ti i na to da i djeca i njihovi roditelji danas često imaju potrebu da konsultuju stručno lice, pozvali kao gosta psihološkinju Lidiju Mirković, kao i NVO Psihološka luka, koje će organizovati radionice.

Pokrovitelj manifestacije, UNIQA osiguranje, na svom štandu informisaće sve roditelje i posjetioce o povoljnostima Dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja, programa koji korisnicima svih generacija, omogućuje liječenje u najboljim zdravstvenim ustanovama. Za sve mališane UNIQA je pripremila različite zabavne sadržaje kroz koje će djeca imati priliku da pokažu svoju kreativnost.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply