Upotreba Beroduala kod beba

beba kod doktoraPitanje od Renate:

Poštovani, molim za mišljenje. Na uputstvu kapi Berodual piše da se ne smiju upotrebljavati za djecu mladju od 6 godina. Zašto pedijatar daje bebi (godinu ipo) i ako u manjoj dozi? Da li postoje drugi ljekovi koji se mogu davati?

Odgovor od dr Nine Mandić, PZU Doktorica Mica

Uputstva za korištenje ljekova koja nalazite u ambalaži I I naša,  stručna uputstva, s kojima mi raspolažemo i na osnovu kojih vas liječimo, se u mnogome razlikuju.

Ljekove proizvodi MOĆNA farmaceutska industrija u čijem je prvom planu ostvarivanje profita (negdje sam čitala da je to industrija koja je najjača poslije industrije oružja), a cilj naših preporuka I načina liječenja je da pacijent tj. bolesnik, mali ili veliki ozdravi.

Šta hoću ovim da kažem – uputstva koja nalazite u ambalaži imaju samo za cilj da zaštitite proizvođače od moguće pojave nuspojava lijeka (a svaki lijek ga ima), a time i potencijalno loše reklame i troškova.

Berodual je lijek koji se koristi, po potrebi naravno, I kod novorođenčadi, tako da u liječenju Vašeg djeteta nije napravljen nikakav propust. Bolja opcija ne postoji.

 

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply