Od naredne sedmice Roditeljski kutak o dojenju i njezi beba

flajer kutak1Udruženje Roditelji i kompanija Donator od naredne sedmice počinju sa organizovanjem savjetovališta za roditelje o dojenju i njezi bebe – Roditeljski kutak, čiji će prvi gost biti neonatolog Danojla Dakić, direktorica Instituta za bolesti djece u Podgorici.

U Donatorovoj prodavnici Kids Land na Starom Aerodromu, u izdvojenom i u skladu sa temom, prijatnom ambijentu, u ponedjeljak 15. aprila od 18 sati zainteresovani roditelji, budući i sadašnji, trudnice i porodilje moći će da porazgovaraju sa doktorkom Dakić o malim i velikim pitanjima u vezi sa dojenjem i njegom novorođenčeta. Pozivamo vas da nam se javite putem mail adrese [email protected] ukoliko ste zainteresovani da prisustvujete okupljanju u ponedjeljak.

Prijaviti se možete i za ovo ali i sva naredna okupljanja u Roditeljskom kutku u Donatorovim radnjama Enci menci u Delti i Kids lend na Starom aerodromu, nakon čega ćete biti redovno obavještavani o temama i gostima.

Kids lend radnja je odobrana kao mjesto dešavanja zbog toga što je roditelji posjećuju upravo zbog činjenica jer je namijenjena novorođenim i nešto starijim bebama ali i zbog spremnosti kompanije Donator da ustupi sopstveni prostor za drugu vrstu pripeme – edukaciju o dojenju i svemu što nas čeka nakon rođenja bebe.

Dok se pripremamo za rođenje svoje bebe, pored odjeće, krevetića, pelena i svih potrepština veoma je važno da se pripremimo i za dojenje i informišemo se o ovom, po svemu najboljem i najprirodnijem načinu za ishranu bebe.

Dojenje je prirodan nastavak trudnoće – mamino tijelo je spremno da sačeka bebin dolazak na svijet. Dojenje će bebi pored hrane pružiti istu onu bliskost, toplinu i povezanost sa majkom koju je u stomaku osjećala u toku devet mjeseci. Dojenjem beba izgrađuje svoj imuni sistem i postaje otpornija na viruse i bakterije iz okoline. Isključivo dojenje, bez dodataka bilo kakvih drugih napitaka i hrane, do šestog mjeseca omogućiće vašoj bebi optimalan razvoj.

Kroz Roditeljski kutak udruženja Roditelji naučićete šta da očekujete u toku dojenja, šta je normalno i oko čega ne treba brinuti, ali i kako savladati male prepreke koje se tokom dojenja mogu javiti….

Mladi roditelji će imati šansu da u razgovoru sa našim iskusnim majkama, članicama udruženja, ali i neonatolozima, pedijatrima, medicinskim i patronažnim sestrama i razriješe nedoumice koje se tiču dojenja i njege novorođenčadi uopšte.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply