Počinje vrijeme kada sladoledi postaju svakodnevnica, a uz pomoć ove ideje možete da uspješno servirate voće i onima koji nijesu njegovi ljubitelji, i da pri tome ni ne znaju šta jedu 🙂 Samo im nemojte prijavljivati šta pravite prerano jer se na ovaj sladoled mora malo čekati.
Izblendajte voće po želji, u ovom „receptu“ su npr. kivi, mango, maline… i neka od svega bude po oko 200 grama (količine za 4 sladoleda). Odvojte u male zdelice.
U šerpicu prokuvajte 9 kašičica vode i dvije kašičice šećera i ostavite da ključa 4-5 minuta. Prohladite ili sačekajte da se ohladiJ
Sipajte u svaku od zdjelica sa voćem sirup od šećera i vode i promiješajte.
U male plastične čašiće ili ako imate kalupe za sladoled sipajte istu il pribličnu količinu pirea od kivija i stavite u zamrzivač oko sat. Zatim dodajte i mango, pa vratite u frižider još 20 minuta. Nakon toga ubacite štapiće u čaše i ostavite da odstoji u frižideru najmanje dva sata. Pire od malina dodajte na kraju, i sve vratite da „prenoći“ u frizu.
http://www.skinnytaste.com