Codra otvara porodilište

Infants in Hospital NurseryPrivatna bolnica Codra planira da otvori porodilište, čiju će izgradnju finansirati sa milion eura vrijednim kreditom koji joj je odobrila Evropska banka za obnovu i razvoj (EBRD).

Iz EBRD je saopšteno da će pomoći bolnici Codra da investira u novo porodilište, u kome će se pružati njega tokom i nakon porođaja, majkama i njihovim bebama.

Porodiljsko odjeljenje biće smješteno na drugom spratu ove zdravstvene ustanove, a novac iz kredita biće iskorišten i za kupovinu opreme za odjeljenje neonatologije i operacione sale, u kojoj će se obavljati porođaji carskim rezom.

Šef kancelarije EBRD u Podgorici Đulio Moreno kazao je da ulaganjem u novo porodilište Codre, ta banka investira u buduće generacije i novo doba u zdravstvene zaštite.

U Crnoj Gori postoji samo jedno porodilište u privatnom vlasništvu, a u okviru javnih zdravstvenih ustanova ih ima 11.

Kodra je osnovana 2001. godine i postala je, kako tvrde, najveća privatna bolnica u Crnoj Gori, koja pruža veliki broj usluga, koje druge zdravstvene ustanove, uključujući i državne bolnice, ne obezbjeđuju.

Finansiranje porodilišta je obezbijeđeno u okviru EBRD programa podrške lokalnim preduzećima, sa ciljem da pomognu razvoj malih i srednjih preduzeća u Albaniji, Bosni i Hercegovini, Bugarskoj, Hrvatskoj, Makedoniji , Crnoj Gori, Rumuniji, Srbiji i i Turskoj, kaže se u saopštenju.

EBRD je do sada uložila više od 330 miliona eura u Crnu Goru, „generišući na taj način biznis u vrijednosti višoj od 600 miliona eura“.

 

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply