Uručenje donacija porodicama iz nekoliko opština i Domu Mladost

100_0101Garderoba i obuća za djecu, prikupljena u humanitarnoj akciji Podijelimo, jer zajedno možemo više, biće uručena porodicama iz više crnogorskih opština do kraja sedmice, kao i Dječijem domu Mladost u Bijeloj kojem je opredijeljena garderoba za novorođenčad i bebe.

Na ovaj način će biti završene sve aktivnosti koje su bile planirane u humanitarnoj akciji organizovanoj 9. marta u šoping centru Delta City, koji je sa Crvenim krstom Crne Gore bio partner udruženju Roditelji.

Na dan akcije je, samo u Podgorici, oko 200 građana i sedam kompanija i organizacija doniralo izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće za djecu.

Prikupljena pomoć je tada uručena dijelu od ukupno 75 porodica sa 220 djece koje su se prijavile udruženju Roditelji, a čije je prebivalište u Podgorici.

Osim u Podgorici, doniranje je bilo omogućeno i u ostalim opštinama, odnosno svakoj opštinskoj organizaciji Crvenog krsta, na dan akcije, 9. marta od 9 do 13 sati.

Crvenom krstu je uručena i sva garderoba koja je preostala nakon podjele u skladu sa spiskovima.

U prikupljanju i sortiranju garderobe i obuće članovima udruženja Roditelji pomogli su volonteri Volonterskog kluba Gumnazije „Slobodan Škerović“ i Fakulteta za državne i evropske studije.

7DrlJilkWTYwqFHz2OOHKBjHV-m94TWKDH2wrCF_oV8Među kompanijama i organzacijama koje su se uključile u akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više su osiguravajuća kuća Uniqa, dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, kompanija Represent Communications, vrtić Mali Princ, Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fit kao i politička partija Pozitivna Crna Gora.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu donatorsku akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply