Voda sa Mareze od danas za piće

cesmaVoda sa vodoizvorišta Mareza od danas može da se pije jer se mutnoća iz vode povukla, i posljednje analize uzorka su pokazale vrijednosti ispod graničnih.

Građani od četvrtka nijesu mogli da upotrebljavaju vodu sa tog izvorišta, zbog zamućenja usljed obilnih padavina u glavnom gradu, zbog čega im je savjetovano prethodno prokuvavanje. Djeci nije bilo prepručljivo davati ni takvu, prokuvanu vodu.

Zamjenik direktora javnog preduzeća Vodovod i kanalizacije Filip Makrid je saopštio i da su rađene i mikrobiloške analize, koje su pokazale da bakterija i virusa nije bilo u pitkoj vodi.

Rukovodilac laboratorije Katarina Živković je objasnila da mutnoća može biti prisutna u slavinama koje dugo nijesu upotrebljavane i da je u tom slučaju dovoljno samo pustiti vodu da otoči oko 15 minuta.

Sa vodoizvorišta Mareza se snabdijevaju vodom naselja Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada,dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo,Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Iz Vodovoda su najavili da će sjutra biti rađena dodatna ispiranja vodovodne mreže na glavnim cjevovodima kod mostova Milenijum, „Blaža Jovanovića“, Union bridž i Krivog mosta.

Izvor: MINA, Vijesti

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply