Ne piti vodu sa Mareze ni prokuvanu

voda cesmaJavno preduzeće Vodovod Podgorica upozorilo je danas građane Glavnog da djeci ne daju ni prokuvanu vodu  sa izvorišta Mareza, jer je zamućena zbog obilnih padavina.

Zbog evidentno povećane mutnoće, kao predostrožnost Vodovod preporučuje građanima da prije upotrebe prokuvaju vodu, a da djeci nije preporučljivo davati ni ovako obrađenu.

Sa vodoizvorišta Mareza snabdijevaju se potrošači naselja Mareza, Tološi, Blok V i VI, dio grada preko Morače, centar Grada, dio ispod Gorice, Malo Brdo, Stara Varoš, Zabjelo, Pobrežje, Zelenika, Dahna, Dajbabe, dio Zete, Gornja i Donja Gorica.

Svi ostali potrošači iz djelova grada koji nijesu navedeni mogu bez problema i bojazni koristiti vodu za piće iz vodovodnog sistema Glavnog grada.

Iz Vodovoda su najavili da će učiniti sve da stanje na vodoizvorištu Mareza i kompletan vodovodni sistem Podgorice bude pod kontrolom, a sa Institutom za javno zdravlje nastaviće praćenje parametara vode za piće i o eventualnim promjenama blagovremeno informisati javnost.

U toku je labaratorijska analiza nakon koje će se izdati detaljnije saopštenje.

Izvor: Vijesti

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply