Ove sedmice tri predstave Gradskog pozorišta

uspavana ljepoticaGradsko pozorište iz Podgorice igraće ove sedmice tri predstave,i to dvije u Podgorici, a jednu u u utorak 12. marta u Kotoru.

Predstava “Crvenkapa” (6+), po tekstu Aleksandra Popovića, i u režiji Ferida Karaica, najavljena je za sjutra u 17 sati u Centru za kulturu Kotor.

Roditelji i deca iz Podgorice imaće priliku da uživaju u toku predstojećeg vikenda u dvije predstave, i to lutkarskoj Uspavana ljepotica (3+) i dramskoj Julija i Romeo (5+).

Gradsko pozorište će od ove sedmice darivati posjetioce portala Roditelji.me, pa će oni najbrži koji nam pošalju mail na [email protected] sa nazivom predstave sa repertoara koju žele da pogledaju, moći da dobiju dvije karte. Dakle, dijelimo dvije karte za dvije predstave u Podgorici, za vikend.

Uspavana Ljepotica autora Šarla Peroa, jedna je od najljepših ikada napisanih priča za djecu. To je maštovita pripovjest o princezi – na koju vještica baca kletvu da će se na šesnaesti rođendan ubosti na vreteno i vječno zaspati – što se i obistini. Preokret nastaje dolaskom princa, čija iskrena ljubav i poljubac bude princezu. Za njom se budi čitavo kraljevstvo u kome ponovo vlada radost na dvoru. Predstavu je režirao Todor Valov, a biće igrana u KIC-ovoj Sali DODEST u subotu 16. Marta u 12 sati.

Za nedelju, 17. Marta, takođe u 12 sati ali u velikoj sali KIC-a najavljena je predstava za djecu i odrasle Romeo i Julija – jako vesela tragedija sa pjevanjem i mačevanjem koja predstavlja poseban “ljubavni slučaj” u Šekspirovom stvaralaštvu, u težnji ovog velikog pisca da se približi onoj čovjekovoj želji za apsolutnim, gdje je ljubav, naravno, znamen tog apsolutnog. Ovu predstavu je režirao Nikola Vukčevič po tekstu Branka Milićevića Kockice.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply