Garderobu i obuću za djecu doniralo oko 200 porodica

100_0101Oko 200 porodica i osam kompanija i organizacija doniralo je izuzetno veliku količinu korištene i očuvane garderobe i obuće, kao i igračaka, tokom humanitarne akcije Podijelimo jer, zajedno možemo više Udruženja Roditelji, koja je organizovana u šoping centru Delta City.

Prikupljena pomoć je i uručena dijelu od ukupno 75 porodica sa 220 djece koje su se prijavile udruženju Roditelji prethodnih dana, a koje su imale prioritet u raspodjeli. Porodice koje nijesu iz Podgorice moći će da donacije preuzmu u toku naredne sedmice u opštinskim organizacijama Crvenog krsta Crne Gore, kojem će biti dostavljene i sve preostale količine prikupljenog.

Nekoliko porodica se prijavilo za pomoć na licu mjesta nakon čega je i za njih obezbijeđen dio garderobe i obuće, u skladu sa uzrastom njihove djece.

Crveni krst, koji je sa šoping centrom Delta City partner udruženju Roditelji u ovoj akciji, prikupljao je u subotu donacije u opštinskim organizacijama od građana u ostalim crnogorskim gradovima.

100_0068Precizni podaci o prikupljenim donacijama, kao i broju građana koji su se odlučili da na ovaj način pomognu porodicama kojima je takva vrsta pomoći potrebna, biće saopšten naredne sedmice nakon kompletiranja podataka iz Crvenog krsta.

U prikupljanju i sortiranju garderobe i obuće članovima udruženja Roditelji su pomogli volonteri Volonterskog kluba Gumnazije „Slobodan Škerović“ i Fakulteta za državne i evropske studije.

Među kompanijama i organzacijama koje su se uključile u akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više su osiguravajuća kuća Uniqa, dnevni list Pobjeda, mikrokreditna institucija Alter Modus, Erste banka, kompanija Represent Communications, vrtić Mali Princ, Dječiji rekreacioni centar Having fun getting fit kao i politička partija Pozitivna Crna Gora.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu donatorsku akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka od 130 građana i nekoliko kompanija, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Ove godine je akcija bila uspješnija i organizovanija uz pomoć partnera – šoping centra Delta City i Crvenog krsta, kao i medija koji su udruženju Roditelji pomogli da obavijeste što veći broj građana koji su željeli da doniraju ali i porodica kojima je pomoć potrebna.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply