I ove godine takmičenje za najljepše pismo

POsta pismo 2013Pošta Crne Gore i Ministarstvo prosvjete organizovaće i ove godine takmičenje za najljepše pismo, čija je tema „Napišite pismo u kojem ćete objasniti zašto je voda dragocjena“.

Pravo učešća na Konkursu imaju učenici osnovnih škola, djeca do 15 godina. Sastav mora biti napisan u formi pisma, tj. sadržati sve elemente pisma.

Prema pravilima Svjetskog poštanskog saveza, pismo treba da sadrži do 800 riječi. Takmičenje će biti završeno 31. marta do kada rad treba poslati na adresu:

Pošta Crne Gore

„Za literarni konkurs”

Ulica Slobode br. 1

81000 Podgorica

Pošta i prijatelji Takmičenja (S&T, Griffon computers i Olivetti) obezbijedili su vrijedne nagrade za autore najboljih radova. Prvonagrađeni će dobiti tablet računar, učenici čije pismo osvoji drugo i treće mjesto dobiće digitalni fotoaparat i mobilni telefon, dok Pošta dodjeljuje biciklo kao posebnu nagradu.

Nacionalno Takmičenje za najljepše pismo segment je Međunarodnog takmičenja koje već 42 godine realizuje Svjetski poštanski savez. Svake godine za najljepše pismo takmiče se milioni djece iz cijelog svijeta. Najljepše pismo na nacionalnom nivou Pošta Crne Gore prosljeđuje na Međunarodno takmičenje Svjetskom poštanskom savezu.

Ovogodišnja tema je u skladu sa Međunarodnom dekadom za akciju „Voda za život“ (2005-2015.). Cilj Takmičenja je razvijanje vještine pisanja, ljubavi prema pisanju, te širenje međunarodnog prijateljstva, što je jedna od važnih misija Svjetskog poštanskog saveza.

Takmičenjem za najljepše pismo nastoji se promovisati pisana komunikacija i približiti važnost uloge poštanskih usluga u današnjem društvu.

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply