Akcija Podijelimo, jer zajedno možemo više 9. marta

za FBUdruženje Roditelji organizovaće 9. marta humanitarnu akciju Podijelimo, jer zajedno možemo više, u šoping molu Delta city, u kojoj će prikupljati korištenu, očuvanu garderobu i obuću za djecu iz porodica lošije materijalne situacije.

Partneri udruženjaRoditelji u ovoj humanitarnoj akciji su Delta city i Crveni krst Crne Gore.

Zainteresovani građani će moći da donesu prikupljenu garderobu i obuću u toku cijelog radnog vremena šoping mola Delta City, od 10 do 22 sata i na taj način pomognu drugim roditeljima i njihovoj djeci.

Istog dana, ali u terminu od 9 do 13 sati, biće otvorene sve opštinske organizacije Crvenog krsta, izuzev u Podgorici, u kojima će građani iz ostalih opština moći da doniraju garderobu i obuću za djecu. Crveni krst se odazvao pozivu udruženja Roditelji da se uključi u ovu humantarnu akciju i njihovoj centrali će biti proslijeđen dio prikupljenih donacija nakon završetka akcije.

Udruženje Roditelji je i prošle godine organizovalo ovu akciju, u toku koje je prikupljena velika količina garderobe i igračaka, a koja je kasnije podijeljena pojedinim centrima za socijalni rad i organizacijama Crvenog krsta.

Ove godine smo se odlučili da i sami pozovemo roditelje i porodice kojima je ovakva vrsta pomoći potrebna, da nam se jave, a na osnovu čega ćemo dobiti spisak koji će imati prioritet u raspodjeli prikupljenog. Na tom spisku biće i porodice kojima udruženje Roditelji pomaže od ranije i koje su nam se u toku godine same javljale, a pomagali su im drugi roditelji.

Svi zainteresovani mogu da nam se obrate putem telefona  +382 67 60 00 87 ili mailom [email protected]

U sortiranju i pakovanju donirane garderobe i obuće udruženju Roditelji će pomoći članovi Volonterskog kluba Gimnazije „Slobodan Škerović“. Udruženje poziva i ostale organizacije i pojedince koje žele da se uključe u prikupljanje, ali i sortiranje i pakovanje garderobe i igračaka, da nam se pridruže.

Leave a Reply