Za vikend Dobro drvo i Crvenkapa

U Kulturno-infomativnom centru Podgorica za vikend će biti odigrane dvije predstave Gradskog pozorišta za djecu – Dobro drvo (8+) i Crvenkapa (5+).

Subota, 26. Januar – Sala Dodest 12h

dobro drvoDobro drvo/ Šel Silverstejn. Režija: Lidija Dedović; Dramatizacija: Jelena Milošević; Scenograf: Dijana Vučinić; Koreograf i asistent režije: Slavka Nelević; Kostimograf: Maša Pejović; Kompozitor: Vjera Nikolić; Songovi: Dejan Đonović; Dizajn promo materijala: Ozana Brković; Izvršni producent: Ana Medigović.

Nedjelja, 27. Januar –  Dramska scena za djecu 12h

crvenkapaCrvenkapa/Bajkoviti mjuzikl/tekst Aleksandar Aco Popović; režiji Ferid Karajica.

Crvenkapa je  puna igre i pjesme, u njoj se ne dešava ništa loše: niti Vuk pojede Baku i Crvenkapu, niti Lovac Luka ubije Vuka. U ovu klasičnu bajku umetnuti su i neki novi elementi i likovi, poput Ivanke, Crvenkapine najbolje drugarice, koja »nosi« priču. Ni baka nije bolesna baš toliko kako svi pamtimo baku, a nazire se i jedna ljubav: između Crvenkapine mame i lovca Luke, čija je hrabrost netragom nestala. Vuk je naizgled strašan, ali veoma nesiguran šumski stvor. Tu  su i šnajderske lutke . U igri sa Crvenkapom one su žive, a u prisustvu njene mame i Ivanke prave razne nestašluke. Crvenkapa je domišljata i pametna djevojčica, njena majka pomalo zbunjena i pažljiva žena, Ivanka »gore dijete iz bolje porodice«, koje, pokušavajući da »loš« svijet prilagodi sebi, uči i da se sama mora prilagođavati. Vuk je  klasični negativac, kome je pisac »prišio« i nekoliko simpatičnih osobina. Baka je vitalna starica, nalik na mnoge današnje bake, kojoj je mnogo važnija pažnja i blizina rođaka, nego sve ponude i kolači.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply