Nemoguće vratiti lijek kupljen par minuta ranije

apotekaPortalu Roditelji obratila se Tanja Stanišić, majka koja je, kako tvrdi, prošle sedmice imala neprijatno iskustvo u jednoj od Montefarmovih apoteka, zbog čega je željela da utiče prvenstveno na promjenu neprofesionalnog ponašanja i da doprinese budućem boljem tretmanu kupaca.

Stanišić je otišla u apoteku Kruševac, na Bulevaru Svetog Petra Cetinjskog 40, kako bi kupila gel za desni, koji olakšava bol bebama kojima rastu zubi. Farmaceutkinja joj je, kako navodi, dala My baby gel za desni (proizvođač Esensa d.o.o, Beograd) nakon čega ju je upitala da li ga preporučuje.

Apotekarka joj je odgovor da je to jedini gel koji imaju i da ga svi kupuju, nakon čega je Stanišić odlučila da ga kupi.

“Otkucala mi je račun, dala sam novac i dok sam čekala da mi vrati kusur, pročitala sam sastav i vidjela da gel sadrži parabene. Dok sam još bila na šalteru, rekla sam da želim da vratim gel, jer sadrži štetne supstance, koje svakako ne želim da stavljam svojoj bebi u usta, ali mi je druga farmaceutkinja rekla da to nije moguće”, kazala je Stanišić.

Ona je, zatečena, ponovila da želi da vrati proizvod, koji je kupila, ali to nije dozvolila ni šefica kojoj se apotekarka obratila nakon toga.

Stanišić pita zašto bi apoteka, koja je prodavac za svoj račun, jer nije prodavala lijek na recept, trebalo da bude van zakona o zaštiti potrošača?

“A da ne pominjem da bi po prirodi posla koji obavljaju trebalo da imaju jači osjećaj za moral i da razlikuju i bez zakona šta je ispravno ponašanje. Razumijem da se ljekovi ne vraćaju ukoliko su iznešeni iz objekta, ali ja se nijesam ni mrdnula sa njihovog šaltera, sa sve gelom i računom u ruci, čak nijesam ni papirnu ambalažu otvorila”, objasnila je ona.

Stanišić je željela da skrene pažnju i na sastav gela za desni parabene, ali nije željela da elaborira, jer nije stručnjak za hemiju, ali kaže da jeste informisana majka koja je upoznata sa štetnim djejstvom

Portal Roditelji.me obavijestio je menadžment Montefarma o ovom pismu i zatražio odgovore na par pitanja u vezi sa ovom situacijom.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Comments

  1. nemanjinamama

    da, da…i meni se ljetos desilo isto. kupila sam djeciju kremu za suncanje na kojoj je lijepo pisalo tj. doticni uvoznik brenda ‘dobro’ preveo da je bez parabena. kada sam izasla slucajno sam pogledala sastav i vidjela da je prevod neistinit. vratila sam se u apoteku ali nije bilo govora da se krema moze vratiti – ‘gospodjo, takva je nasa politika, nije dozvoljeno minjenjati ili vracati artikle.’ prevara je dozvoljena, vracanje artikala nikako.

  2. Nikolina

    Mene najvise zaboli kad nam doktorka prepise lijek -kao na primjer kapi za uvo za bebu a njih nema u drzavnim apotekama -desilo mi se 2 puta zaredom -naravno morala sam da kupim u privatnoj apoteci.

Leave a Reply