Donator doo ponovo donirao vrtićima

Kompanija Donator doo ponovo je donirala veliku količinu igračaka za javne predškolske ustanove u Podgorici, i drugi put u posljednih dva mjeseca se odazvala pozivu udruženja Roditelji da se uključi u inicijativu Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje.

Igračke su obradovale mališane u vaspitnim jedinicama Sunce, Lane i Pčelica koje pripadaju javnoj predškolskoj ustanovi „Ljubica Popović“ i vrtić Poletarac2 iz sistema “Đina Vrbica”.

Komanija Donator je u jedna od devet kompanija koje su se odazvale pozivu da pomognu javnim predškolskim ustanovama u Podgorici i koje su obezbijedile donacije vrijedne nekoliko hiljada eura.    

Za nekoliko vrtićkih jedinica ovih ustanova Donator je obezbijedio igračke, BBM je donirao ocrtavanje murala, Erste banka mašinu za veš, Uniqa osiguranje televizor, DVD i tepih, Čikom kompjuter i štampač,Digit Montenegro i Globex po multifunkcionalni aparat za kopiranje, štampanje i fax, Volvox pijesak za igralište, a „Klikovac doo“ sredstva za higijenu, lopte, sveske i olovke.

Osim toga, Erste banka je organizovala i posjetu njihove maskote Medo Štedo koji se igrao sa djecom i uručio im poklone, balone i bojanke.

Udruženje Roditelji je u okviru akcije Zajedno jer djeca zaslužuju najbolje kontaktiralo veliki broj kompanija iz Podgorice, posebno one koje se nalaze u blizini vrtića, da im pomognu i na taj način učine boravak djeci i vaspitačima  kvalitetnijim s obzirom da provode vrijeme u velikim grupama na malom prostoru. Ova Inicijativa akcija biće nastavljena i u toku naredne godine i proširena na ostale opštine.

U okviru inicijative Zajedno, jer djeca zaslužuju najbolje osim animiranja kompanija da doniraju udruženje spovodi i aktivnosti kojima traži rješavanja problema prebukiranosti u svim opštinama u kojima postoji.

 

Leave a Reply