Snješko čarapić

Mnogo jednostavan način pravljena Snješka bjelića i odličan predlog za zajedičku akciju sa djecom, mada onom malo većom jer manja imaju nedoljivu želju da ga gnječe i bacaju nakon čega više ne liči na sebe.

Za Snješka vam prvo treba bijela čarapa, najbolje neka malo veća. Napunite je rižom ili vatom, mada sa rižom može kasnije bolje da stoji stabilno.

Sa lastikom, nekom trakom za kosu ili parčetom debljeg konca ili vunice razdvojte trup i glavu, dakle podijelite čarapu na dva mjesta. Trup neka bude veći, a glava nešto manja. Sabijte prethodno rižu prije nego zavežete čarapu.

Ako imate neko parče tkanine usko, a duže neka vam posluži za šal, ili jednostavno skinite šal sa igračke vašeg djeteta.

Da bi Snješko imao i kapu, gornji dio čarape iskoritite za to i presavijte ga.

Za oči i usta možete iskoristiti neke perlice od nakita koji vam više ne treba ili je već prekinut, a dobro će poslužiti i, na primjer, zrna od bibera. Možete ih zalijepiti UHU ljepilom koje se kasnije opere. Na isti način mozete dobiti i dugmiće na stomaku, ili na na to mjesto jednostavno zašijte ili zalijepite dugmad.

Nos možete napraviti tako što ćete upropastiti jednu hemijsku olovku od plastike, a čiji se sami vrh može skinuti ili odšarafiti, a zatim ga zalijepite na novo mjesto.

Ukolilo želite možete otkinuti i dio od metle, i zabosti u čarapu da bi i Snješko imao svoju metlu.

Tu se sva filozofija zavšava i Snješko je spreman da zauzme vidno mjesto u vašem domu kao dio novogodišnjih ukrasa.

SOS linija baner

SOS linija baner

Leave a Reply