Nova odlaganja otvaranja vrtića

Photo: Vijesti

Novi centralni objekat dječjeg vrtića JPU Bambi iz Tivta, koji je po obećanju državnih čelnika, datom pred izbore 4. oktobra, trebalo da bude završen početkom novembra, još je daleko od toga da će u skorije vrijeme u svoje odaje primiti mališane.

Čekajući da se završi rekonstrukcija i dogradnja vrtića u Prevlačkoj ulici, započeta još novembra 2010. djeca se već dvije godine gužvaju u maloj i neuslovnoj baraci na obližnjoj poljani u Đačkoj ulici, objavile su Vijesti.

Sva obećanja tivatskih i čelnika Direkcije javnih radova da će izgradnja savremenog objekta vrtića biti završena, do sada su u tri navrata padala u vodu – prvi zvanični rok za završtak posla koji izvodi nikšićka firma Bas bio je septembar 2011. potom april 2012. a onda i prva polovina novembra ove godine.

“Očekujemo da se svi radovi na ovom objektu završe najkasnije početkom novembra ove godine“, saopštio je direktor DJR Žarko Živković 28. septembra u Tivtu, kada je u društvu opštinskih i lokalnih DPS čelnika i premijera Igora Lukšića, neposredno pred parlamentarne izbore, obišao gradilište tivatskog vrtića.

Živković je tada početak novembra označio kao novi, treći zvanični krajnji rok za okončanje izgradnje tivatskog „Skadra na Bojani“ kako vrtić već poodavno nazivaju mještani.

Na pitanje novinara zbog čega se taj objekat nikako ne završava, Živković je objasnio „te škoćama koje su imali zbog izmjene projektne dokumentacije jer je stari objekat bio u toliko lošem stanju da ga je bilo racionalnije potpuno rušiti nego rekonstruisati i dograđivati“.

Novi objekat sadrži vrtić i jaslice ukupne površine 2.000 kvadrata i moći će da primi do 300 djece. U njemu će biti 13 prostorija za dnevni boravak djece, tehničke prostorije, ambulantu, kuhinju i vešeraj.

Ukupna vrijednost adaptacije starog i dogradnje dijela novog objekta je 995.000 eura, a raspisan je i tender za parterno uređenje okoline koja će imati novo dječije igralište, pješačke staze i parking za automobile, što će koštati još oko 170.000 eura.

Za opremanje novog tivatskog vrtića, DJR će izdvojiti još oko 250.000 eura.

Živković je slične izave i neispunjena obećanja davao i u vezi sa otvaranjem vrtića u Golubovcima, koje se odlaže mjesecima. Samo portalu Roditelji.me je u posljednjih pola godine najavio dva puta, prvo za septembar a zatim za kraj oktobra.

Kako sada stvari stoje, teško je da će se djeca iz neuslovne barake makar do kraja ovog polugodišta, useliti u pompezno obećavanu novu zgradu rekonstruisanog vrtića. Ništa bolja procjena nije ni za vrtić u Golubovcima.

 

Procedure i Izazovi Samohranog…

SOS linija baner

Leave a Reply