Za vikend oko hiljadu potpisa

Udruženje Roditelji prikupilo je u toku posljednjeg vikenda oko hiljadu potpisa građana koji podržavaju peticiju za izgradnju i/ili dogradnju vrtića u Crnoj Gori.

Volonteri udruženja su prikupljali potpise na tri punkta u Podgorici, dva u centu grada i jedan u šoping centru Delta. Članovi udruženja iz Bara su takođe prikupili dio potpisa od građana tog grada.

Prikupljeni podaci biće unijeti narednih dana u sistem elektronske peticije, kada i očekujemo da ćemo premašiti potrebnu brojku od šest hiljada potpisa.

Udruženje Roditelji ove sedmice očekuje i potpise Sindikata prosvjete Podgorice koji nam je pomogao i animirao zaposlene u školama da podrže zahtjev za gradnju novih vrtića. Pomoć u prikupljanju potpisa su nam pružile i pojedine kompanije, nevladine organizacije, kao i mediji poput portala Vijesti, Cafe Montengra, Moquita… koji objavljuju reklama o peticiji.

Rok do kojeg treba da prikupimo 6000 potpisa ističe 11. decembra u 12 sati. Ukoliko ispunimo taj uslov Minstarstvo prosvjete proslijediće zahtjev Udruženja Vladi Crne Gore na razmatranje.

SOS linija baner

Procedure i Izazovi Samohranog…

Leave a Reply